Αργολίδα: Συλλήψεις για όπλα και παράνομη διαμονή

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες  αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας,

σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 218 άτομα, εκ των οποίων 123 ήταν ημεδαποί και 95 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 241 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 22 άτομα, από τα οποία 12 ήταν ημεδαποί και 10 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα.

Πιο αναλυτικά:
•Δύο ημεδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
•Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.
•Δύο ημεδαποί, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•Τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα 74 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, επτά παραβάσεις για κατάληψη πεζοδρομίου και μία παράβαση για διατάραξη κοινής ησυχίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.