Λαμπαδηδρομία αγάπης, προσφοράς και ανθρωπιάς! {video}

Με επιτυχία στέφθηκε η 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στο Δήμο Μονεμβασίας. Η ανθρωπιά αξιολογείται από την προσφορά στους άλλους. Και αυτή την ανθρωπιά

απέδειξε η συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών που συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου συμβολικά στις ΔΕ Μολάων και Ασωπού του Δήμου Μονεμβασίας.
Ήταν κατ΄ αρχήν μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού – Ναυταθλητικού Συλλόγου Ελαίας «Η Βιανδίνη» για τη συμμετοχή του Δήμου μας στη 12η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών η οποία ξεκίνησε από την Αθήνα στις 22 Αυγούστου και κατέληξε στην Πτολεμαΐδα, όπου πραγματοποιήθηκε η 27η Αμφικτιονία των Εθελοντών Αιμοδοτών.
Το Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία και παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση στους συλλόγους που έχουν Τράπεζες αίματος, στους πολίτες αλλά και γενικότερα στους φορείς της περιοχής να συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία.
Συμβολικά διοργανώθηκαν εκδηλώσεις στα σημεία από τα οποία πέρασαν οι λαμπαδηδρόμοι.
Η ανταπόκριση στο κάλεσμα ήταν πρωτόγνωρη.
Μικροί και μεγάλοι με χαρά μετέφεραν τη δάδα με τη φλόγα αποδεικνύοντας ότι όλοι οι άνθρωποι συνδέονται με στενούς δεσμούς και η αιμοδοσία μετουσιώνει την ουσιαστική διάσταση στην ανθρώπινη αλληλεγγύη.
Λίγες σταγόνες αίματος δίνουν ελπίδα για τη ζωή.
Είναι σίγουρα μία από τις σημαντικότερες προσφορές που χαρίζουν στον αιμοδότη την ικανοποίηση ότι σώζεται ότι πολυτιμότερο υπάρχει που δεν είναι άλλο από τη ζωή.
Η χώρα μας σε ετήσια βάση, δυστυχώς έχει αυξημένες ανάγκες μονάδων αίματος οι οποίες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους καλύπτονται από εισαγωγές.
Σημαντική είναι η προσπάθεια πολιτιστικών και παραγωγικών φορέων του Δήμου μας για τη δημιουργία τμημάτων αιμοδοσίας. Κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει θετικό πρόσημο και είναι άξιο λόγου και αναφοράς.
«Δώσε λοιπόν και συ ζωή , είναι στο αίμα σου»

Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης
Πολιτισμού και Αθλητισμού

{youtube}PQl_NgCwAhw{/youtube}