Οι αγροτικές επιδοτήσεις σώζουν … τα ασφαλιστικά ταμεία

Στις επιτυχίες των συγκυβερνώντων και φιλο-μνημονιακών δυνάμεων αναγνωρίζεται η μεθοδευμένη διάλυση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης .

–  Για να «αυξήσουν» την περιουσία των ασφαλιστικών  ταμείων , έπαιξαν  τα αποθεματικά τους στο χρηματιστήριο .
– Για να «διασφαλίσουν» την περιουσία των ταμείων αγόραζαν , υψηλών
   αποδόσεων ….τοξικά  ομόλογα.
– Για  να «διασώσουν» την Κοινωνική Ασφάλιση , λεηλάτησαν και κούρεψαν τα αποθεματικά των ταμείων κατά 50 %  μέσα από το περίφημο PSI  του Βενιζέλου .
– Για να «κλειδώσουν»  την καταστροφική  πορεία , μείωσαν τις  ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτικών  φορέων  και παράλληλα  ακύρωσαν  κάθε μηχανισμό πάταξης της εισφοροδιαφυγής .

Κατά 21,5 δισ. ευρώ μειώθηκαν τα αποθεματικά του ασφαλιστικού συστήματος  τα  τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με κ. Σάββα Ρομπόλη ,διευθυντή του  Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Το  2016  αναδεικνύεται  σε οριακό έτος  για τα  ταμεία .

Μπροστά στην επερχόμενη κρίση , τα ξεφτέρια των Σαμαρά – Βενιζέλου , αναζητούν  εναγωνίως  πόρους. Και βρήκαν !!! Βρήκαν τις κοινοτικές αγροτικές  επιδοτήσεις και μεθόδευσαν την αρπαγή .

Νομοθέτησαν , ν.4254 /2014 , για την ενδυνάμωση των εισπρακτικών  μηχανισμών .των φορέων κοινωνικής ασφάλισης . Αψήφησαν τον Καν. ( ΕΚ ) 1290/05, το άρθρο 982 παρ. 2 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας  και  το άρθρο 64 του ΑΚ  , για το ακατάσχετο των κοινοτικών ενισχύσεων .
Ψήφισαν ότι οι μέχρι πρότινος ακατάσχετες επιδοτήσεις , θα συμψηφίζονται κατά προτεραιότητα με οφειλές των παραγωγών προς τα ταμεία .
Έτσι τα ταμεία θα προηγούνται των αναγκών των παραγωγών , είτε αυτοί είναι γεωργοί , είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες , είτε είναι βιοτέχνες .

Οι επίδοξοι  σωτήρες , αντί να αναρωτηθούν γιατί δεν μπορούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές , οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι , οι ελεύθεροι επαγγελματίες , οι βιοτέχνες, και είναι ακάλυπτοι υγειονομικά , έψαξαν  και βρήκαν τρόπο να αφαιρέσουν και το τελευταίο «οικονομικό οξυγόνο» που αντιπροσωπεύουν οι κοινοτικές ενισχύσεις .

Αφού  φορολόγησαν το εισόδημα , φορολόγησαν το σπίτι , φορολόγησαν το χωράφι ,
σειρά  είχαν οι  ενισχύσεις, οι επιδοτήσεις και κάθε άλλη επιστροφή .

Έτσι , με «τσαμπουκά», χωρίς  ενδοιασμούς και χωρίς την συγκατάθεση των δικαιούχων , έβαλαν χέρι στα λίγα ευρώ των επιδοτήσεων , ανατρέποντας κάθε οικογενειακό ή άλλο προγραμματισμό .

Η ληστρική , εισπρακτική , νεοφιλελεύθερη αντίληψη σε όλο της το μεγαλείο .

.Το κόλπο είναι «στημένο  και μιλημένο».

Και στη  μέση  η  ΗΔΙΚΑ  ΑΕ . – η  Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης  ΑΕ ..

Τα ταμεία αποστέλλουν σε αυτή τα στοιχεία των «κακοπληρωτών» .

Ο  ΟΠΕΚΕΠΕ  , σε ρόλο «ρουφιάνου» της υπόθεσης , ενημερώνει για το χρήμα που έρχεται , που αναλογεί  σε κάθε δικαιούχο .

Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ  κάνει το λογαριασμό και ενημερώνει τον «εθνικό» Τραπεζίτη για το τι θα πάρει  και το τι αφήσει στο λογαριασμό του κάθε δικαιούχου .
Και έτσι κλείνει  ο κύκλος .

Βιάστηκαν .!!!

Οι έλληνες παραγωγοί  «τ’ ανθίστηκαν » το κόλπο  και σχεδιάζουν  τα αντίμετρα .
Πλησιάζει η ώρα , όσοι  υπηρέτησαν την διαπλοκή και τα παράκεντρα εξουσίας  των τελευταίων χρόνων  να λάβουν το αντίδωρο που τους  αξίζει .

Και  εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν πρόλαβαν να διαβάσουν  τι ψήφιζαν.

Και εκείνοι που δηλώνουν  ως «μωραί παρθένοι»  ότι εξαπατήθηκαν  και υπογράφουν εκ των υστέρων δηλώσεις μετάνοιας .

Και εκείνοι  που έβγαλαν  στις ρούγες και  παρέδωσαν σε τρίτους, κρίσιμες οικονομικές πληροφορίες για τους έλληνες  παραγωγούς   .

Είναι επίσης φανερό ότι ο διαχειριστής των ενισχύσεων ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποδεικνύεται  μη αξιόπιστος στην εκτέλεση του καταστατικού του  ρόλου .

Δηλαδή στην καταβολή των ενισχύσεων στο ΑΚΕΡΑΙΟ στους δικαιούχους
( Καν.(ΕΚ)  1290/2005 ).

Θα είχε  ενδιαφέρον η πολιτική  αντιμετώπιση , συλλογικής απαίτησης  μέρους των δικαιούχων παραγωγών να παραλαμβάνουν τα  λίγα χρήματα που  δικαιούνται με τη μορφή επιταγής , πληρωτέας με την εμφάνιση της σε όλες τις  Τράπεζες  της  χώρας .

Από τα  παραπάνω είναι φανερό  ότι  η Κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ , η Κυβέρνηση  της  Αριστεράς , θα  βρεθεί  μπροστά  σε μεγάλα  προβλήματα  και δυσκολίες .

Ένα  όμως  είναι  βέβαιο . Οι όποιες λύσεις ,  θα επιλεγούν  μαζί με την κοινωνία  και προς όφελος της κοινωνίας .

Οι έλληνες παραγωγοί  αγροτικών προϊόντων  μπορούν  και πρέπει να περιβάλλουν με εμπιστοσύνη  τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ  για την παραγωγική  ανασυγκρότηση  της χώρας .

Αγύρτες  και  εμπαίχτες …… δεν ευδοκιμούν στα χωράφια της Αριστεράς .

Σπάρτη 26/09/2014

Χρυσαδακος    Σταύρος
 Γεωπόνος