Ατύχημα στο πάρκο του ΟΤΕ! Επικίνδυνοι κοινόχρηστοι χώροι!

Σπάρτη , μεσημέρι Πέμπτης , 11-9-2014 . Τα καταστήματα του πεζόδρομου γεμάτα κόσμο . Μια παρέα μικρών παιδιών παίζει στο πάρκο του ΟΤΕ . Ξαφνικά ένα παιδί σκοντάφτει και πέφτει πάνω σε μια παροχή νερού τοποθετημένη

(σαν φονικό εργαλείο) χαμηλά , πάνω στο πλακόστρωτο του πάρκου , λίγα εκατοστά από το γκαζόν . Παριστάμενοι θαμώνες της γειτονικής καφετέριας του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες μπροστά στα έντρομα μάτια των άλλων παιδιών , σε λίγο έρχεται η μητέρα του και το παιδάκι φεύγει εσπευσμένα για το νοσοκομείο .
 Κανείς δε θέλει ούτε καν να σκεφθεί το ενδεχόμενο να είχε χτυπήσει με το κεφάλι το παιδί πάνω σ’ αυτήν την παγίδα. Παραδίπλα ένας γυμνός σιδερένιος λοστός , στημένος καταμεσής στο γκαζόν , περιμένει κι αυτός τα υποψήφια ανυποψίαστα θύματά του .
Ο δήμος Σπάρτης οφείλει να αφαιρέσει ΑΜΕΣΩΣ αυτά τα άκρως επικίνδυνα στοιχεία από το πάρκο του ΟΤΕ κι επειδή σίγουρα δεν είναι οι μόνες επικίνδυνες παγίδες  σε κοινόχρηστους χώρους , να συγκροτήσει μιαν επιτροπή από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου , η οποία θα εντοπίσει τα πιθανά επικίνδυνα σημεία στους κοινόχρηστους χώρους του δήμου (πλατείες , πάρκα , πεζοδρόμια , παιδικές χαρές , προαύλια σχολείων , κλπ) και θα φροντίσει για την εξάλειψή τους , ούτως  ώστε να διασφαλίζεται , τουλάχιστον στοιχειωδώς , η ασφάλεια των χρηστών , ιδιαίτερα των παιδιών .

Βαγγέλης Μητράκος

{gallery}atiximaparko{/gallery}