Ευρύ το αστυνομικό δελτίο της Πελοποννήσου

Σε εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε χθες το απόγευμα, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, όταν άγνωστος δράστης, με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε από ηλικιωμένη ημεδαπή

μία αλυσίδα λαιμού, ενώ διέφυγε και αναζητείται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας 38χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, ένας 21χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Βραχατίου, Κιάτου και Ξυλοκάστρου Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 95 άτομα, εκ των οποίων 45 ήταν ημεδαποί και 50 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 40 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 28 άτομα, από τα οποία 18 ήταν ημεδαποί και 10 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν10 άτομα.

Πιο αναλυτικά:
•Τρεις αλλοδαποί, για κλοπή.
•Δύο αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 14 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 2 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 119 άτομα εκ των οποίων 92 ήταν ημεδαποί και 27 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 84 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 30 άτομα, από τα οποία 16 ήταν ημεδαποί και 14 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 19 άτομα.

Πιο αναλυτικά:
•Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για κλοπή.
•Τέσσερις ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•Δύο ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Τέσσερις ημεδαποί, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Τρεις αλλοδαποί, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπλέον, συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας,  ένας 34χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -684,5- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 35 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και μία παράβαση για υποκλοπή μεταφορικού έργου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.