Καταγγελία της απόφασης του Π.Σ. για την Ελ.Παπαδοπούλου

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πελοποννήσου στο πρόσωπο της  Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Αιρετής του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Π.Ε. Μολάων, την οποία καταδίκασε

ταχα «για ανάρμοστη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός κι εκτός της υπηρεσίας» με στέρηση 6 μηνιαίων αποδοχών! Τη θεωρούμε αυταρχική, παράλογη και ατεκμηρίωτη και πιστεύουμε ότι τέτοιες αποφάσεις προσπαθούν να πλήξουν τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική δράση των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Πριν την έκδοση της ως άνω απόφασης της είχε επιβληθεί αυτοδίκαιη αργία  με  την αναχρονιστική, ασαφή και γενικόλογη κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς  εντός ή εκτός υπηρεσίας», η οποία μετά τις μαζικές αντιδράσεις ήρθει. Να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι διαφωνούμε με το νέο πειθαρχικό δίκαιο το οποίο καταστρατηγεί το τεκμήριο της αθωότητας.
 
Η ισχύουσα απόφαση φαίνεται να στοχεύει στην τιμωρία των Αιρετών Εκπροσώπων των Εκπαιδευτικών για την εκτέλεση των υποχρεώσεων τους ως προς τον έλεγχο των παρατυπιών της διοίκησης και της προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων των Εκπαιδευτικών. Αποτελεί πράξη εκφοβισμού για όσους αγωνίζονται για ένα ελεύθερο δημοκρατικό σχολείο και για τα εργασιακά δικαιώματα των Εκπαιδευτικών, ενάντια στις αυθαιρεσίες  και τον αυταρχισμό της διοίκησης.
 
Τασσόμαστε  στο πλευρό της Συναδέλφου, τη φωνή και της δράση της οποίας έχει ανάγκη η Ελληνική εκπαίδευση. Μια φωνή, όπως βεβαιώνουν όλοι όσοι την γνωρίζουν, μαχητική, τεκμηριωμένη και λογική, που σε καμία περίπτωση δε δίνει λαβές για την άσκηση οποιαδήποτε δίωξης!

Δηλώνουμε ότι, όπως με τη μαζική συλλογική μας αντίδραση κάναμε το πρώτο βήμα της άρσης της αυτοδίκαιης αργίας, έτσι θα συνεχίσουμε μέχρις ότου αφενός μεν ακυρωθεί  η ποινή της στέρησης αποδοχών και δικαιωθεί πλήρως η Ελισάβετ Παπαδοπούλου και αφετέρου δε να καταργηθεί ο αντιδημοκρατικός αναχρονιστικός πειθαρχικός νόμος για τους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Απαιτούμε την ακύρωση της ποινής που επιβλήθηκε στη συνάδελφο μας  Ελισάβετ Παπαδοπούλου, που  στόχο έχει τη «συμμόρφωση όλων μας» και την κατάργηση της αντιδημοκρατικής αναχρονιστικής πειθαρχικής νομοθεσίας για τους ΔΥ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΔΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ