Ισόπαλος ο Αστέρας! Στην Τρίπολη θα παιχτεί η πρόκριση

Ο Αστέρας αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 στο «Ραάττι» του Ούλου με την Φινλανδική Ροβανιέμι, που μεταφράζεται στην έκτη του ισοπαλία στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει τα τρία χρόνια στο EUROPA LEAGUE.

Τόσο η εμφάνιση, όσο και το αποτέλεσμα θεωρείται θετικό, καθώς είχαν προηγηθεί μόλις δύο φιλικά παιχνίδια, ενώ αντίθετα η Φινλανδική ομάδα είναι σε φουλ δράση. Ειδικά μάλιστα αν σκεφτεί κανείς πώς το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Αστέρα, καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό δέχτηκε γκολ από τους γηπεδούχους.

Η ψυχρολουσία για τον Αστέρα ήρθε μόλις 56 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, αφού μετά το καλοχτυπημένο φάουλ του Όκονεν από αριστερά, ο Λαντενμάκι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιώργου Μπαντή ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Στο 6ο λεπτό ο Μακιτάλο έβγαλε μπαλιά στον κενό χώρο, αλλά το διαγώνιο σουτ του Οτάρου μέσα από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτή η ευκαιρία των γηπεδούχων, αφύπνισε ουσιαστικά τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα που πλέον ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα.

Στη σύμπληρωση του πρώτου δεκάλεπτου, ο Αστέρας βγήκε μπροστά και «πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα» τη Ροβανιέμι, αφού μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Ρόλε από δεξιά, ο Σανκαρέ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ροβανιέμι φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (1-1). Αυτό είναι το πρώτο γκολ του Αστέρα τη φετινή σαιζόν και το πρώτο του Σανκαρέ σε ευρωπαική διοργάνωση, ενώ παράλληλα ο αμυντικός του Αστέρα έγινε ο έκτος ποδοσφαιριστής της ομάδας που σκοράρει στο EUROPA LEAGUE.

Στο 12’ μετά από ωραία ατομική ενέργεια ο Ρόλε σούταρε με δύναμη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σάλγκρεν καλά τοποθετημένος μπλόκαρε την μπάλα. Στο 31’ ο Ρόλε έβγαλε μία γλυκιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Ροβανιέμι, αλλά το δυνατό σουτ του Ντε Μπλάσις στην κλειστή γωνία του Σαλγκρέν ανάγκασε τον πορτιέρο των γηπεδούχων να αποκρούσει σε κόρνερ.

Στο 35’ Μπαράλες, Ντε Μπλάσις και Ρόλε «έκρυψαν» την μπάλα, αλλά το δυνατό σουτ του τελευταίου έστειλε την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπαράλες σούταρε με δύναμη έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Σάλγκρεν μπλόκαρε την μπάλα. Στο 38’ ο Μπακασέτας μπήκε από αριστερά στην μεγάλη περιοχή της Ροβανιέμι, γύρισε την μπάλα στο σωστό χρόνο, αλλά ο Ντε Μπλάσις δεν κατάφερε να πλασάρει όπως ήθελε με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει παράλληλα με την εστία της Φινλανδικής ομάδας.

Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου για τον Αστέρα, το δυνατό σουτ του Ουσέρο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από την εστία των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Ροβανιέμι να μπαίνει πιο δυνατά στο γήπεδο, αφού στο 47’ και μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Οκόνεν από δεξιά, ο Λαντενμάκι με έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ πάνω από την εστία του Γιώργου Μπαντή.

Ο Αστέρας ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 52’ «απάντησε» στις ευκαιρίες, όταν το δυνατό σουτ του Μπακασέτα από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από την εστία της Ροβανιέμι. Στο 61’ ο Ντε Μπλάσις έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, αλλά πριν σουτάρει ο Ρόλε παρεχώρησε κόρνερ ο Μαγιάβα.

Στο 79’ ο Σάλγκρεν απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ το σουτ του Λούι από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στη συνέχεια της φάσης, ο Ουσέρο εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούσει δύσκολα με γροθιές και τον Μουνάφο να σουτάρει άουτ.

Στο 81’ ο Ουτάρου μπήκε στην μεγάλη περιοχή του Αστέρα, σούταρε δυνατά, αλλά ο Μπαντής σε ετοιμότητα απέκρουσε με διπλή προσπάθεια. Δύο λεπτά αργότερα στο δυνατό σουτ του Ουσέρο, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Σάξμαν και κατέληξε κόρνερ.

Η μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 85ο λεπτό, όταν ο Μπαντιμπανγκά μπήκε από δεξιά στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, γύρισε την μπάλα στον Μπαράλες που με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η τελευταία καλή επιθετική στιγμή του Αστέρα ήρθε στις καθυστερήσεις όταν ο Μπαντιμπανγκά πάσαρε στον Μπαράλες, του οποίου το δυνατό σουτ απέκρουσε δύσκολα ο Σάλγκρεν.

Διαιτητής: Βουκαντίνοβιτς (Σερβία)

Ροβανιέμι: Σάλγκρεν, Λαντενμάκι, Όκκονεν, Σάξμαν, Μαγιάβα, Νιάσι (90’ Εμενίκε), Ομπιλόρ, Μακιτάλο, Οτάρου (88’ Βιρτάνεν), Κόκο (23’ Λάχτινεν), Γκέι

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Γκόιαν, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Μπακασέτας (64’ Μπακασέτας), Ουσέρο, Μπαράλες, Ρόλε (72’ Μουνάφο), Ντε Μπλάσις (90’ Ζησόπουλος).