Καταγγελία της Ένωσης Πυροσβεστών Λακωνίας

Με το ξεκίνημα των πυρκαγιών στην Πελοπόννησοάρχισε περισσότερο από κάθε προηγούμενη χρονιά η υπερβολική μετακίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων των Υπηρεσιών του Νομού Λακωνίας προς άλλους Νομούς για την αντιμετώπιση των συμβάντων.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αντιμετώπισης πυρκαγιών του Νομού μας . Σε συνάρτηση δε με την ακινησία ορισμένων υδροφόρων των Υπηρεσιών μας λόγω έλλειψης ελαστικών και λόγω φθορών από την παλαιότητα και την μεγάλη μετακίνηση, να καθιστούν σε πολλές περιπτώσεις τον ανωτέρω σχεδιασμό μη υλοποιήσιμο ούτε κατά το ήμισυ.
Συγκεκριμένα στις 26-06-2014 από την Π.Υ. Σπάρτης ζητήθηκαν και μετέβηκαν δύο υδροφόρα οχήματα στην Π.Υ. Κορίνθου για ενίσχυση. Επισημαίνουμε ότι την ίδια ημέρα υπήρχε  ανοιχτή πυρκαγιά στην περιοχή μας, 2 υδροφόρα οχήματα σε ακινησία λόγω ελαστικών και  2 επίσης υδροφόρα οχήματα σε ακινησία λόγω  βλάβης καθότι είναι παλιά. Αυτό  είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν στην διασπορά της Π.Υ. Σπάρτης με Πάρνωνα , Ταΰγετο και τεράστια αγροτική έκταση καθώς και τον αστικό ιστό του δήμου Σπάρτης  μόνο δύο οχήματα , το ένα 1000 λίτρων  unimog και ένα  500 λίτρων αγροτικό.
 Το ίδιο περίπου συμβαίνει και στις υπόλοιπες υπηρεσίες του Νομού και μάλιστα σε ορισμένες προστίθεται και η έντονη έλλειψη προσωπικού πχ Π.Κ. Κυθήρων.
Τα παραπάνω προς ενημέρωση σας,  ενημέρωση των συμπολιτών μας και ειδικά στους ιδιώτες επιχειρηματίες ,την περιφερειακή ενότητα Λακωνίας ,την Μητρόπολη   και τους  συλλόγους του Νομού οι οποίοι με τις δωρεές τους έχουν συμβάλει ώστε μερικά από τα ακινητοποιημένα οχήματα, λόγω ελαστικών να τεθούν σε ενέργεια και να συνδράμουν τα μέγιστα στο αντιπυρικό σχεδιασμό του Νομού μας.