Συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με τον Χρήστο Στυλιανίδη

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη και για τον Λακωνικό Κόλπο

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κο. Χρήστο Στυλιανίδη, είχε μια περιεκτική και κατατοπιστική συζήτηση, την Τρίτη 14 Μαΐου, ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Συζήτησαν για τη νεοσύστατη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, στη Νεάπολη: για το κτίριο που θα τη στεγάσει, την εύρεση του συνόλου των πόρων για τον εξοπλισμό της και τη στελέχωσή της.

Αναφορικά με τον Λακωνικό Κόλπο, ο κ. Κρητικός έχει επισημάνει τα προβλήματα που δημιουργούνται στα διεθνή ύδατα του Λακωνικού κόλπου, από τον Απρίλιο 2021, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση προς τον τότε Υπουργό, κο. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Έκτοτε έχει αναδείξει το θέμα προστασίας του Λακωνικού Κόλπου με αρκετές παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς. «Πρόκειται για ένα θέμα που εύλογα μάς προκαλεί ανησυχία», σημείωσε ο Νεοκλής Κρητικός προσθέτοντας: «Μάλιστα κατά την τελευταία συνάντηση στις 20/3 με τον κ. Στυλιανίδη, ομοίως το είχα επισημάνει και ο κ. Υπουργός είχε δεσμευτεί πως η Κυβέρνηση θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα». Κατά τη χθεσινή συνάντηση, ο κ. Υπουργός τού διευκρίνισε, πως οι συναρμόδιοι Υπουργοί Άμυνας, Εξωτερικών καθώς και ο ίδιος, προέβησαν σε όλες τις ενέργειες πλήρους διασφάλισης του ελέγχου της θαλάσσιας περιοχής.