Δίχως τέλος οι συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό

της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 228 άτομα, εκ των οποίων 162 ήταν ημεδαποί και 66 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 183 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 63 άτομα, από τα οποία 24 ήταν ημεδαποί και 39 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 28 άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
•Ένας ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα και για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών.
•Ένας ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Πέντε αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
•Πέντε ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Κορινθία, για εκβίαση.
•Ένας αλλοδαπός στην Κορινθία, για κατοχή κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων.
•Δύο ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Δύο ημεδαποί στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Ένας αλλοδαπός στη Λακωνία, για κλοπή.
•Δέκα αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 2 περιπτώσεις κλοπών που έγιναν στα Αθίκια και τα Εξαμίλια Κορινθίας και σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες σε βάρος συνολικά 3 ημεδαπών ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 62 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 7 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 1 παράβαση για στέρηση αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
•Δύο οχήματα.
•26 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι (CD’s & DVD’s), που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία γνησιότητας.
•Μαχαίρι.
•Διάφορα εργαλεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας 39χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Επίσης, συνελήφθη χθες στο Λουτρό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, ένας 20χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί όπως προέκυψε χθες το απόγευμα, σε χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στο 132 χλμ. της νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, μαζί με ακόμα δύο άτομα, αφαίρεσαν από όχημα τσάντα, η οποία περιείχε χρήματα, χρυσαφικά, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Παράλληλα, χθες το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, Ι.Χ. φορτηγό όχημα που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ. δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 26χρονου. Ο 26χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του, λίγες ώρες αργότερα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου.