Μπαράζ συλλήψεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, 16 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και καταστήματα, καθώς και 3 κλοπές οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Ρουμανίας ηλικίας 27 και 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και είχαν συλληφθεί την 9.2.2014 στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.
Από την αστυνομική διερεύνηση προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2013, έως και την 9.2.2014, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, διέπραξαν 16 κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα, ενώ αφαίρεσαν και 3 δίκυκλα μοτοποδήλατα. Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις -8.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα και στον κ. Ανακριτή Σπάρτης και διατάχθηκε η προσωρινή τους κράτηση.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, μία 41χρονη ημεδαπή, για παράβαση του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -128- συσκευασίες με αρώματα, οι οποίες θα αποσταλούν στο Τελωνείο Γυθείου, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών.

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πύλο Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, ένας 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ύστερα από καταγγελία σε βάρος του, ότι προχθές το πρωί, στο Κορυφάσιο Μεσσηνίας αφαίρεσε από οικία ημεδαπού, χρήματα.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία 29χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Νιγηρίας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 29χρονης αλλοδαπής, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για την Αυστρία, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά της έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα διαβατήριο Αρχών Νιγηρίας, εντός του οποίου υπήρχε επικολλημένη ειδική προξενική θεώρηση (VISA) Αρχών Γαλλίας. Η 29χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 79 άτομα, εκ των οποίων 42 ήταν ημεδαποί και 37 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 101 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 24 άτομα, από τα οποία 13 ήταν ημεδαποί και 11 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 4 άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
•Ένας ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης.
•Τρεις ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά 24 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 3 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνελήφθη χθες στην Αγία Τριάδα Πατρών, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη Χώρα, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (48,4) γραμμάρια ηρωίνης, (521,6) γραμμάρια κάνναβης, (1.800) γραμμάρια μη φορολογούμενου καπνού, (1) ζυγαριά ακριβείας, (2) κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Δημητσάνας, υπόθεση πρόκλησης υλικών ζημιών μετά από έκρηξη και εμπρησμό σε ξενώνα, που είχε συμβεί την 13.6.2013 τα ξημερώματα, στο Ελληνικό Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας 74χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα του εμπρησμού, της έκρηξης, της πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών, καθώς και για παραβάσεις των Νομοθεσιών για τα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες. Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική διερεύνηση, την 13.6.2013 πρώτες πρωινές ώρες, ο 74χρονος τοποθέτησε στον πρώτο όροφο ξενώνα, δύο αυτοσχέδιους μηχανισμούς, εκ των οποίων ο ένας εξερράγη, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς, η οποία είχε ως συνέπεια την πρόκληση υλικών ζημιών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης. Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δημητσάνας.