Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Λακωνία,Μεσσηνία και Αργολίδα

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε ακόμα δύο Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (14.2.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση

στις ευρύτερες περιοχές της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τριακόσια τριάντα δύο άτομα, εκ των οποίων εκατόν εβδομήντα οκτώ ήταν ημεδαποί και εκατόν πενήντα τέσσερα ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια εβδομήντα οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά ογδόντα άτομα, από τα οποία είκοσι επτά ήταν ημεδαποί και πενήντα τρία ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαπέντε άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

•    Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ στη Λακωνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Σπάρτης, για διακεκριμένες κλοπές.
•    Δύο ημεδαποί και ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
•    Ένας αλλοδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Επτά αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
•    Ένας ημεδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
•    Ένας ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
•    Ένας ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Εξιχνιάστηκαν, τρεις περιπτώσεις κλοπής που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας και σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος ενός 23χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ρουμανίας, καθώς και σε βάρος δύο ανηλίκων ημεδαπών ΡΟΜΑ.
 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους -210- γραμμαρίων, μία αστυνομική ράβδος και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα τέσσερις  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (13.2.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, του Άργους και του Κρανιδίου Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια δεκατρία άτομα, εκ των οποίων εκατόν πενήντα έξι ήταν ημεδαποί και πενήντα επτά ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν ογδόντα ένα οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι τέσσερα άτομα, από τα οποία δεκαεννέα ήταν ημεδαποί και πέντε ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν έξι άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

•    Δύο ημεδαποί, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών από κοινού  και κατ’ εξακολούθηση. Στο πλαίσιο της αστυνομική έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω είχαν διαπράξει δύο κλοπές σε καταστήματα και μία απόπειρα κλοπής στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου.
•    Ένας ημεδαπός, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ο ανωτέρω είχε διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 11.1.2014 έως και χθες (13.2.2014), συνολικά εννέα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα, στο Ναύπλιο Αργολίδας.
•    Δύο ημεδαποί, για ναρκωτικά.
•    Ένας αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά πενήντα τρεις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, μία παράβαση για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε Αρχή, καθώς και δύο παραβάσεις για λειτουργία συνεργείου αυτοκινήτων χωρίς άδεια λειτουργίας, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.