Μαζικό όχι για τις Κυριακές του εμπορικού συλλόγου Καλαμάτας

Συνάντηση- ψηφοφορία του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας έγινε το βράδυ της Πέμπτης, προκειμένου να αποφασίσουν τα μέλη του αν θέλουν ή όχι να ανοίγουν τα καταστήματά τους πέραν των δύο Κυριακών που ήδη ανοίγουν.

Από την αρχή η συνάντηση «μύριζε μπαρούτι», αφού κάποιοι καταστηματάρχες ήταν υπέρ του να ανοίγουν τα καταστήματα τουλάχιστον τις 7 Κυριακές που αναφέρει ο νέος νόμος. Ένας νόμος που είναι σε διαβούλευση και για τον οποίο ο αντιπεριφερειάρχης περίμενε την επίσημη θέση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας μετά την προχθεσινή διαδικασία- ψηφοφορία.

“Ναι” από πολυκαταστήματα και μεγάλες επιχειρήσεις

Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μόλις το 54% των εμπορικών συλλόγων δηλώνει ότι τα μέλη του θα λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. Μεγάλος είναι και ο αριθμός εκείνων των μικρομεσαίων εμπόρων που λένε ότι δεν θα κάνουν χρήση των επιπλέον Κυριακών που δίνει ο νόμος εκτός από την καθιερωμένη τις παραμονές των Χριστουγέννων. Στον αντίποδα βρίσκονται τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες επιχειρήσεις, που όπως λένε θα αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που προσφέρει ο νόμος.

Πηγή: tharrosnews.gr