Μπαράζ συλλήψεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν, σήμερα χθες το μεσημέρι, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε)

της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, 5 αλλοδαποί, τέσσερις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23 έως 35 ετών, καθώς και ένας 33χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος 43χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν. Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες (14.10.2013) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Σπάρτης-Γυθείου, αφού ακινητοποίησαν τον 43χρονο με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Μετά από άμεση κινητοποίηση και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σήμερα (15.10.2013) το μεσημέρι και συνελήφθησαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Επίσης, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 16χρονος ημεδαπός, γιατί με την απειλή χρήσης βίας, απαίτησε και απέσπασε από ανήλικη το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ. Επίσης, όπως προέκυψε, με τον ίδιο τρόπο, την 11.10.2013, είχε αποσπάσει από την ανήλικη το χρηματικό ποσό των –50- ευρώ. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη η μητέρα του 16χρονου, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Παράλληλα, συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί στην κατοχή του, καθώς και σε όχημα που επέβαινε, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης βάρους -40,2- γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ. Επιπλέον, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Συνάμα, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 32 ετών αντίστοιχα, γιατί στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε χθες στο Χιλιομόδι Κορινθίας ένας 40χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του, κατελήφθη να έχει θέσει σε λειτουργία δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να έχει επιτρέψει την διενέργεια του τυχερού παιχνιδιού «φρουτάκια», σε δύο άτομα, τα οποία στον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Ο 40χρονος κατά τη σύλληψη του, αντιστάθηκε στους αστυνομικούς. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, που έγινε προχθές (14.10.2013) το βράδυ, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας, όταν δύο (2) άγνωστα άτομα, αφού αρχικά μπήκαν σε οικία που διέμενε ζεύγος ημεδαπών, με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα, ενώ στην συνέχεια επιβιβάστηκαν στο όχημα του παθόντα, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Επίσης, συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας 22χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε από ανήλικο ημεδαπό, ένα κινητό τηλέφωνο και μία τσάντα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Τέλος, συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 5 αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας από 23 έως 29 ετών, καθώς και μία 51χρονη αλλοδαπή υπήκοος Γεωργίας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Μιλάνο Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο ταυτότητες Αρχών Πολωνίας, δύο ταυτότητες Αρχών Ιταλίας, μία ταυτότητα Αρχών Ελλάδας και μία ταυτότητα Αρχών Ρουμανίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.