Λ.Γρηγοράκος:Εγκαινίασε συμβουλευτικό κέντρο κατά της βίας γυναικών

grigorakos0Ο Αν.Υπουργός Εσωτερικών κ.Λεωνίδας Γρηγοράκος εγκαινίασε απόψε στη Θήβα το Συμβουλευτικό κέντρο που αφορά την βία κατά των γυναικών.

Οι γυναίκες που υπόκεινται όποιου τύπου επίθεση μπορούν να απευθυνθούν σε ένα πλήρως στελεχωμένο κέντρο με ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και νομική υπηρεσία.

Πρόκειται για το 15ο Συμβουλευτικό κέντρο που λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις της Δημόσιας Διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» που ξεκίνησε το 2011.

Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργούν και τα 25 συμβουλευτικά κέντρα που υπάγονται σε μεγάλους δήμους της χώρας.

Παράλληλα λειτουργεί η γραμμή SOS 24 ώρες το το 24ωρο για τηλεφωνική στήριξη, στο 15900.

Υπάρχουν επίσης 13 συμβουλευτικά κέντρα στις πρωτεύουσες των περιφερειών κι ένα στον Πειραιά, σύνολο 14.

Λειτουργούν 7 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα λειτουργούν 16 από τους 19 που έχουν προγραμματιστεί.

 

Ο κύριος Γρηγοράκος στον χαιρετισμό του σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό στις δύσκολες μέρες που διανύουμε να λειτουργούν δομές που συμβάλλουν στην ελάφρυνση των μεγάλων βαρών που σηκώνουν οι Έλληνες πολίτες. Εν τέλει οι μόνες αλήθειες, είναι οι πράξεις. Κι εμείς προσπαθούμε να πράττουμε για την διευκόλυνση, για την βελτίωση, για την ελάφρυνση της ζωής των συμπολιτών μας. Και ειδικότερα των γυναικών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, αυτό της οικογένειας. »