Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η ΕΛΜΕ Λακωνίας!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας καλεί όλα τα μέλη της, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου. Tην Παρασκευή 20/9/13 θα πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. Προέδρων στην Αθήνα.

Η  Γενική Συνέλευση  θα πραγματοποιηθεί την Πεμπτη  19/9/2013 στις 7:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου, Σπάρτης. Για σήμερα, Τετάρτη, στις 10.00 π.μ. έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο πάρκο του ΟΤΕ. Στις 11:00 π.μ. θα λάβει χώρα συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων και στις 12:30 μ.μ. κοινή ανοιχτή συνέλευση γονιών- μαθητών- εκπαιδευτικών για κλιμάκωση κινητοποιήσεων. Τέλος, το βράδυ 8:30 στην αίθουσα του Εργατικό Κέντρου στη Σπάρτη θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Ταξησυνειδησία» σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Σπάρτης και το ΝΤ ΑΔΕΔΥ

Σε πανελλαδικό επίπεδο η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:     
    
Η απεργία διάρκειας των εκπαιδευτικών ξεκίνησε από τις 16/9 και συνεχίζει με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Το Υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίζει τα κρίσιμα προβλήματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού αλλά προχωρά συνεχώς σε νέα μέτρα που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνουν οικονομικά και εργασιακά τους εκπαιδευτικούς. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αναλαμβάνει τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

α. Καλεί την ηγεσία του Υπ. Παιδείας σε άμεση συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα της απεργίας με βάση και την απόφαση της Γ.Σ. των Προέδρων (9/9/2013) που της έχουμε ήδη κοινοποιήσει.

β. Προτείνει την πραγματοποίηση μέσα στις επόμενες ημέρες δημόσιου τηλεοπτικού διαλόγου σε εθνικό δίκτυο ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και εκπροσώπους της ΟΛΜΕ “