Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. απαντά στην Πατριανάκου

opekepeΟ Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Γρηγόρης Αποστολάκος, με αφορμή Κοινοβουλευτική Ερώτηση της Βουλευτού κυρίας Πατριανάκου, σχετικά με δήθεν δυσλειτουργία στην πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης προς τους γεωργούς της Λακωνίας, ανακοινώνει τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Μέσα στις γνωστές δυσμενείς οικονομικές συνθήκες για την Πατρίδα μας και κατά συνέπεια για τον Νομό μας, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πλήρωσε πάνω από 1,7 εκατομμύρια ευρώ σε 1857 συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα το τελευταίο διάστημα έχουν διατεθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για διάφορες αγροτικές ενισχύσεις στην Λακωνία.
Οσον αφορά την δήθεν ταλαιπωρία που υφίστανται οι αγρότες από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για την συγκέντρωση των αναγκαίων δικαιολογητικών, πληροφορούμε  ότι,  ήδη από τις 11 Μαΐου του 2012 έχουν ενημερωθεί οι παραγωγοί για την σωστή υποβολή των δικαιολογητικών τους.  Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που έπρεπε να υποβληθούν μαζί με την αίτηση, περιγράφονται στην αρ. 2297/55401/11.05.12  “Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος”, που είχε αναρτηθεί  στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ καθώς και στα συνήθη σημεία των Δήμων – Κοινοτήτων και στις ΕΑΣ για την σωστή ενημέρωση τους.
Να επισημάνουμε ότι τυχόν πρόχειρη εξέταση των αιτήσεων – φακέλων των δικαιούχων, θα επέσυρε κίνδυνο δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με την επιβολή προστίμων άνω των 600 εκατ.  ευρώ στην χώρα μας από την κοινότητα.
Παρ’ όλα ταύτα, ο Οργανισμός δίνει την ευκαιρία σε όσους είχαν ελλιπή δικαιολογητικά να τα προσκομίσουν εντός 10 ημερών από την ανάρτηση των καταστάσεων δικαιούχων ή μη στους κατά τόπους δήμους, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στην επόμενη πληρωμή, η οποία θα γίνει το συντομότερο δυνατόν.
 Εν κατακλείδι ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.   λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της Λακωνίας και όλης της χώρας, αλλά πάντα με σεβασμό στις Κοινοτικές Οδηγίες και την νομιμότητα.
Ως εκ τούτου ανακοινώσεις, ερωτήσεις και Δελτία Τύπου που γίνονται μόνο και μόνο για δημιουργία ευκαιριακών εντυπώσεων, δεν συνεισφέρουν τίποτε ουσιαστικό στον αγροτικό κόσμο παρά μόνο πρόσκαιρα πυροτεχνήματα.