Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Αργολίδα και Αρκαδία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό

της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 257 άτομα, εκ των οποίων 212 ήταν ημεδαποί και 45 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 265 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 65 άτομα, από τα οποία 40 ήταν ημεδαποί και 25 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 10 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
•3 ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•1 αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
•4 ημεδαποί στην Αρκαδία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
•1 ημεδαπός και 1 αλλοδαπός στην Αρκαδία, για καλλιέργεια κάνναβης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, φυτεία κάνναβης, η οποία αποτελούνταν συνολικά από -25- δενδρύλλια, ύψους από -1,5- έως -2,5- μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ επίσης κατασχέθηκαν και σύνεργα τα οποία σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν συνολικά 109 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 2 παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, καθώς και 10 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.