Μπαράζ συλλήψεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το βράδυ, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Τριφυλλίας Μεσσηνίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους,

με την απειλή όπλου μπήκαν σε οικία που διέμενε ηλικιωμένη ημεδαπή και αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας.

Επίσης, στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 45χρονος στην Κόρινθο, γιατί σε έρευνα που έγινε στις οικίες του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κυνηγητικά όπλα (μονόκαννο – δίκαννο), 1 περίστροφο, 1 ξιφολόγχη, 1 ξίφος και 1 ξιφίδιο.

Παράλληλα, στην Κουτάλα Κορινθίας, βρέθηκε σε αγροτεμάχιο ένας μετασχηματιστής, ο  οποίος είχε αφαιρεθεί από εναέριο υποσταθμό της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., από τον οποίο είχαν αφαιρεθεί 3 πηνία χαλκού υψηλής τάσης, συνολικής χρηματικής αξίας 3.000 €. Οι δράστες αναζητούνται.

Συνάμα, χθες στο Ξυλόκαστρο σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, γιατί την 16-6-2013/12.00, διέπραξε κλοπή στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. Ο δράστης δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 73χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος του 73χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -63.026,74- ευρώ. Ο 73χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33 και 37 ετών αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδής ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών, οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Μιλάνο Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο Δελτία Ταυτότητας Ισπανικών Αρχών και δύο Διαβατήρια Αρχών Πακιστάν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Τέλος, στο πλαίσιο των αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο Ηραίο και την Αγία Τριάδα Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν έξι άτομα και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι τέσσερις ημεδαποί ΡΟΜΑ, δύο άντρες και δύο γυναίκες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, εξιχνιάστηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, μία υπόθεση κλοπής μοτοποδηλάτου, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 3-6-2013 από τον ιδιοκτήτη του, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100 μέτρα καλώδιο, καθώς και ένα μοτοποδήλατο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.