Συνάντηση Ν.Τζανετέα με τους Βουλευτές του Νομού

Μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Ντία Τζανετέα  προς τους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14-6-2013 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας  ενημερωτική συνάντηση

  σχετικά με την πορεία των έργων και τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.
Στην συνάντηση προσήλθαν οι βουλευτές  κ.κ. Δαβάκης Αθανάσιος και Γρηγοράκος Λεωνίδας, ενώ παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γ. Πουλοκέφαλος και  υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λακωνίας προκειμένου να υπάρχει σφαιρική ενημέρωση για όλα τα έργα που σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και προγραμματίζονται στην Περιφερειακή μας Ενότητα.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επιπλέον έργα και μελέτες που διεκπεραιώνονται  στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη και αφορούν την Λακωνία, όπως η παράκαμψη Βουτιάνων και η επικείμενη επανένταξη στο ΕΣΠΑ του δρόμου Σκουρά- Πυρί που στις 17.6 2013 συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αλλά και στα Υπουργεία, όπως το Φράγμα της Κελεφίνας και η βελτίωση του δρόμου από Πυρί μέχρι Γύθειο.
 Ανταλλάχθηκαν απόψεις και υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος προκειμένου όλοι οι θεσμικοί προάγοντες από κοινού να βοηθήσουν  στην προσπάθεια  για την βελτίωση των υποδομών στην περιοχή μας σε όλους τους τομείς, όπως οι οδικοί άξονες, τα λιμάνια και αλιευτικά καταφύγια, τις μονάδες υγείας, το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης, τις σχολικές μονάδες και άλλες υποδομές.  
Η κ. Ντία Τζανετέα σε δηλώσεις της εξέφρασε την ικανοποίηση της για την συνάντηση  και αναφέρθηκε στα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες  μέχρι την υλοποίηση των έργων, ζήτησε την παρέμβαση των κ.κ Δαβάκη και Γρηγοράκου ώστε να βοηθήσουν στην υλοποίηση των σημαντικών έργων που σχεδιάζονται και εκτελούνται στην Περιφερειακή μας Ενότητα και τόνισε ότι μόνο με την κοινή προσπάθεια και συνεργασία μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να βάλουμε την Λακωνία σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.