Μπαράζ συλλήψεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Τρίπολη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία 40χρονη γιατί όπως προέκυψε, προχθές το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, παρέλαβε από υπάλληλο καταστήματος-υπεραγοράς τροφίμων

ένα πορτοφόλι που περιείχε χρήματα, το οποίο είχε ξεχάσει λίγο νωρίτερα ηλικιωμένη ημεδαπή και όταν ζητήθηκε από την ιδιοκτήτριά του, αρνήθηκε ότι το παρέλαβε. Βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους, μέρος των χρημάτων.

Επίσης, συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Τρίπολη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας 46χρονος, γιατί σε όχημα ιδιοκτησίας του, κατείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους -7- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, λίγο νωρίτερα είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, με υλικές ζημιές και οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Συνάμα, συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Κόρινθο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ένας 43χρονος και μία 45χρονη, γιατί όπως προέκυψε, λίγες ώρες νωρίτερα, στο Ρητό Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν δύο γεωργικά εργαλεία. Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 23-5-2013 έως την 27-5-2013, είχαν αφαιρέσει από την ίδια οικία, ακόμη δύο γεωργικά εργαλεία.

Συγχρόνως, συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στην Κόρινθο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 44χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος του 44χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -117.915,22- ευρώ. Ο άνδρας οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 54χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε -4- δισκία που εμπίπτουν στη Νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε 214 άτομα, εκ των οποίων 87 ημεδαποί και 127 αλλοδαποί, καθώς και σε 125 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 83 άτομα, από τα οποία 31 ήταν ημεδαποί και 52 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 14 αλλοδαποί γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.