ΕΟΣ Σπάρτης: Πορεία στα βήματα των Σπαρταθλητών

eos_spartaΟ Ελληνικός Ορειβατικός  Σύλλογος  Σπάρτης, συμβάλλοντας ενεργά, εδώ και χρόνια, στη διοργάνωση του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, στελεχώνει με εθελοντές του τη δύσβατη διαδρομή ανόδου και το σταθμό Κορυφής Βουνού,

στο πιο δύσκολο τμήμα της διαδρομής του αγώνα ,πάνω από τη σήραγγα του Αρτεμισίου.

Την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, ο Ε.Ο.Σ., σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης , δίνει μια ευκαιρία  στους Σπαρτιάτες και ιδιαίτερα στους νέους, να γνωρίσουν το δύσβατο αυτό τμήμα της διαδρομής και, μάλιστα, σε « πραγματικές », νυκτερινές συνθήκες και να νιώσουν τις δυσκολίες , αλλά και τα συναισθήματα που βιώνουν στη μοναχική τους πορεία οι Σπαρταθλητές .

Η αναχώρηση θα γίνει στις 6: 00 το απόγευμα από την Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, με λεωφορείο που θα διαθέσει για τη δωρεάν μεταφορά των νέων ο Αθλητικός Οργανισμός, για τη βόρεια είσοδο της σήραγγας του Αρτεμισίου απ’ όπου και θα ξεκινήσει η ανάβαση. Η διάρκεια της πορείας είναι περίπου 2.30 -3.00 ώρες, με κατάληξη στο χωριό Σάγκας, στα νότια του βουνού. Επιστροφή στη Σπάρτη, περίπου τα μεσάνυχτα.

Προϋποθέσεις :  Καλή φυσική κατάσταση, συνοδεία (απαραίτητη για τους ανήλικους), φακός (κατά προτίμηση κεφαλής και με εφεδρικές μπαταρίες), μικρό σακίδιο, νερό και πρόχειρη  τροφή (παστέλι, σοκολάτα, σταφίδες κ.α.), αντιανεμικό, μακρύ παντελόνι ή φόρμα, κατάλληλα παπούτσια, δεύτερη μπλούζα.

Δηλώσεις συμμετοχής : Ε.Ο.Σ. Σπάρτης , 27310 – 22574 ( πρωί και απόγευμα, εργάσιμες ώρες), ως το βράδυ της Παρασκευής , 21/ 9/ 2012.