Στον ΟΑΕΔ προσωπικό και αποθεματικό των ΟΕΕ και ΟΕΚ

oaedΚατόπιν απόφασης της κυβέρνησης, το προσωπικό των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας Εργατικής Εστίας μεταφέρεται στον ΟΑΕΔ και δημιουργείται ειδικός λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδος στον οποίο μεταφέρονται τα ταμειακά αποθέματα για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.

Συγχρόνως, στον ΟΑΕΔ μεταφέρεται κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία. Μάλιστα, ο ΟΑΕΔ δεν πρόκειται να αναλάβει κανένα νέο πρόγραμμα ή παροχή, παρά μόνο την υποχρέωση για τη συνέχιση των υφιστάμενων μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Στα θετικά της απόφασης είναι ότι ο ΟΑΕΔ θα συνεχίσει τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

Σε ότι αφορά στους εργαζόμενους θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς τους στις νέες υπηρεσίες θεωρείται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και οι αντίστοιχες αποδοχές για το διάστημα αυτό καταβάλλονται
θα καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ.

Για το θέμα μίλησε σήμερα στον αέρα του fly και το Λεωνίδα Καρβουνιάρη ο προϊστάμενος των Οργανισμών ΟΕΕ και ΟΕΚ για τους νομούς Λακωνίας και Αρκαδίας, κύριος Κωνσταντινόπουλος! Ακούστε εδώ τι δήλωσε:

{saudioplayer}konstantinopoulosoee.mp3{/saudioplayer}