Νέα Υόρκη- Κηδεύτηκε ο Τάκης Νικολόπουλος

 Ντυμένος με τη στολή του Κολοκοτρώνη που τον έκανε γνωστό σ’ όλο τον Ελληνισμό, σκεπασμένος με τη σημαία της εξέγερσης της Λακωνίας το 1821 και με συνοδεία των συγγενών του και πολλών φίλων και γνωστών, κηδεύτηκε την Παρασκευή από τον ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής Μπρονξ, ο ομογενής Τάκης Νικολόπουλος, πρώην πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Είχε πεθάνει στην Ελλάδα, από συγκοπή καρδίας, στις 2 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα από 2.500 άτομα πέρασαν την προηγούμενη από το γραφείο κηδειών όπου είχε εκτεθεί σε προσκύνημα η σωρός του, για του αποτίσουν φόρο τιμής. Παρά το πολικό ψύχος, περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να του πουν το ύστατο χαίρε.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσαν ο ιερατικώς προϊστάμενος της Ζωοδόχου Πηγής π. Συλβέστρος Μπερμπέρης κι οι ιερείς π. Γεώργιος Σταυρόπουλος και π. Ιωάννης Ρώμας.

Το νεκρό αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια τα τρία του παιδιά, Ελένη, Γιάννης και Μαρία, ενώ ο π. Συλβέστρος χαρακτήρισε το νεκρό σύμβολο στην Ομογένεια.

«Τρία παιδιά έχασαν τον πατέρα τους, μία σύζυγος έγινε χήρα κι η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα έχασε τον Κολοκοτρώνη της», είπε ο .π Συλβέστρος.

Τα συλλυπητήρια του γενικού προξενείου της Ελλάδας μετέφερε ο πρόξενος Ευάγγελος Κυριακόπουλος.

Πηγή: Greek News