Στις 20/11 η δίκη των ληστών του Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας

Για τις 20 Νοεμβρίου διεκόπη, λόγω παρέλευσης ωραρίου η δίκη των ληστών του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας. Η ακροαματική διαδικασία άρχισε λίγα λεπτά, μετά τις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης, στην αίθουσα του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Πατρών.

Η Διευθύντρια Ζ΄ Εφορίας Κλασσικών και Ιστορικών Αρχαιοτήτων Γεωργία Χατζή, ήταν η πρώτη μάρτυρας που κλήθηκε από το Δικαστήριο.

“Από τον Πατριωτισμό των Αστυνομικών οδηγηθήκαμε στην εύρεση των Κλοπιμαίων” δήλωσε η κ. Χατζή.

Η μάρτυρας, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την στιγμή, της ληστείας, λέγοντας πως οι δράστες απείλησαν την φύλακα του Μουσείου με όπλο, βάζοντας το στον κρόταφο της και στην συνέχεια, άρπαξαν τα  Αρχαία αντικείμενα, σπάζοντας τις προθήκες όπου φυλάσσονταν

Δεύτερος μάρτυρας ήταν ο Αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψη των ληστών της Αρχαίας Ολυμπίας. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στις οικονομικές διαπραγματεύσεις, με τους δράστες και τον υποψήφιο αγοραστή που προσποιήθηκε Αστυνομικός.
Αρχικά ζήτησαν 4 εκατομμύρια  ευρώ, για την πώληση όλων των Αρχαίων Αντικειμένων και στην συνέχεια ζήτησαν 1 εκατομμύριο ευρώ για το αρχαίο δαχτυλίδι.

Τελικώς κλείστηκε το ραντεβού σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στο κέντρο της Πάτρας, όπου στο πλαίσιο της Αστυνομικής επέμβασης ο “Εγκέφαλος” της ληστείας, έβγαλε όπλο, σημαδεύοντας  τον Υποδιοικητή Ασφαλείας Πατρών, κ. Θανάση Παπανικολάου- επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης- ο οποίος μπήκε πρώτος στο δωμάτιο που ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία αγοραπωλησίας του δαχτυλιδιού.

skaipatras