20χρονος με δύο συνεργούς πίσω από κλοπές και διαρρήξεις στη Σπάρτη

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τρείς περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικία, κατάστημα και αποθήκη, καθώς και μία περίπτωση κλοπής οχήματος, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης και στη Σπάρτη. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη ένας 20χρονος. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που περιλαμβάνει ακόμη δύο συνεργούς, ηλικίας 18 και 19 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 το βράδυ έως και την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης και στη Σπάρτη, διέπραξαν συνολικά μία κλοπή οχήματος και τρείς διαρρήξεις-κλοπές σε οικία, κατάστημα και αποθήκη , από όπου αφαίρεσαν συνολικά χρήματα και εργαλεία. Μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, καθώς και το ανωτέρω όχημα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Ο 20χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 20χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.