Έγινε της ανακύκλωσης (Μέρος 2ο)

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στον Καραβά έγινε της… ανακύκλωσης! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά σε συνεργασία με τον FLY 89,7 & flyradio.gr διοργάνωσαν ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ. Ο κόσμος που βρέθηκε στην Πλατεία του Καραβά ξεπέρασε κάθε προσδοκία δείχνοντας πως οι Λάκωνες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα. Τα περιβαλλοντικά μηνύματα βρήκαν αποδέκτες και ο στόχος επετεύχθη, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώθηκαν πάνω από 7,5 τόνους συσκευές δίνοντας 7.500 ανάσες στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ…

Στην Πλατεία του Καραβά είχε στηθεί ένας μικρός μπουφές με γλυκίσματα και χυμούς και παράλληλα ένα αναμνηστικό καπέλο περίμενε τον καθένα που βρέθηκε για να ανακυκλώσει τις συσκευές του. Αξίζει να σημειωθεί πως αναμνηστικά καπέλα, γλυκίσματα και χυμοί δόθηκαν την επόμενη μέρα στους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο εδρεύει στον Καραβά.

Την περιβαλλοντική πρωτοβουλία τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί συμπολίτες μας, ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Γιάννης Καρμοίρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Κονίδης και Χρήστος Μπουγάδης, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Γιώργος Κουρνιώτης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Γεωργανές.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα. Ντία Τζανετέα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην Ανακύκλωση εντούτοις απέστειλε επιστολή προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο με την οποία μας συνεχάρη για την πρωτοβουλία και μας ευχόταν καλή επιτυχία στην προσπάθεια που καταβάλλουμε.

Συμπαραστάτες στην πρωτοβουλία της ανακύκλωσης βρέθηκαν η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, ο Δήμος Σπάρτης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης και το Ελληνικό Ινστιτούτο Σπάρτης, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, του καταστήματος Ink2paper και της Εταιρίας Ανακύκλωσης της κας. Ευφροσύνης Γούσγουλα.

Ευχαριστούμε τον κόσμο που δραστηριοποιήθηκε και βρέθηκε στον Καραβά για να ανακυκλώσει, τα ζαχαροπλαστεία Βέργαδου και Μαυρόγιαννη για την προσφορά γλυκισμάτων, τον συνεταιρισμό «ΛΑΚΩΝΙΑ» για την προσφορά των χυμών, τις γυναίκες του χωριού για την προσφορά γλυκισμάτων, τον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΛΛΑΔΑ» και τον κ. Αν. Φελούρη που κάλυψε τηλεοπτικά την εκδήλωση και όλα τα μέσα της Λακωνίας που είτε ενημέρωσαν τους Λάκωνες για την ανακύκλωση της Κυριακής είτε θα προβάλλουν την εκδήλωση και το αποτέλεσμά της. Ευχαριστούμε επίσης τον Γεράσιμο Καλλιακούδη που τόσο χρόνια είναι έμπρακτα δίπλα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβά.

Η ανακύκλωση είναι ζωή, είναι πολιτισμός. Για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον ας βάλλουμε όλοι μαζί ένα μικρό λιθαράκι… Ας ανακυκλώσουμε…

 

{gallery}anakara2{/gallery}

Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά FLY 89,7 & www.flyradio.gr