2η νίκη του Πανγυθεατικού κόντρα στον Ατρόμητο Συκέας

Δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟ ΓΣ με 3-2 επί του μαχητικού Ατρόμητου Συκεάς σήμερα Σάββατο 15 Νοε στο Δημοτικό στάδιο Γυθείου. Παρόλο που η ιστορική ομάδα του Γυθείου βρέθηκε να χάνει στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου με 1-2,

κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει την πολυπόθητη νίκη που την έφερε στη μέση της βαθμολογίας της Α’ κατηγορίας Λακωνίας.

Η ομάδα του Γιώργου Ξανθάκου μπήκε πολύ νωθρά στο πρώτο ημίχρονο, σε αντίθεση με την εικόνα που μας είχε συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια και ενώ ο Ατρόμητος Συκέας υπερείχε στα πρώτα είκοσι λεπτά του παιχνιδιού, προηγήθηκε στο 22′ με το Δημήτρη Λιγνό που εκμεταλλεύτηκε την όμορφη πάσα του Tomorri Adriatik και από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αριστερά, σούταρε δυνατά και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του τερματοφύλακα Παναρίτη για να γράψει το 1-0. Ο Ατρόμητος δικαιώθηκε για τις προσπάθειές του έξι λεπτά αργότερα όταν ο Κουτρουλάκης σέντραρε από δεξιά για να πεταχτεί ο Νίκος Κουτσοβασίλης στην μικρή περιοχή και με πλασέ να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 28′.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 48′ ο Οδυσσέας Γραμματικάκης εκμεταλλεύτηκε τα συνεχόμενα λάθη της άμυνας του Πανγυθεατικού, έκλεψε τη μπάλα και πλάσαρε τον Κιοσσέ για να διαμορφώσει το 1-2. Και ενώ το παιχνίδι φαινόταν να γέρνει υπέρ του Ατρόμητου, ο προπονητής των γηπεδούχων ρίχνει στο παιχνίδι τον Ανδρέακο στο 55′, κίνηση η οποία άλλαξε την εικόνα του αγώνα απ’ ότι προκύπτει και από το τελικό αποτέλεσμα. Στο 61′ ο ταχύτατος Tomorri Adriatik κάνει μια κούρσα από τα δεξιά, περνάει τους αντιπάλους του και κόβει προς τον Χρυσικάκο, εκείνος στέλνει την μπάλα μέσα στην περιοχή όπου βρίσκεται ο Ανδρεάκος, αυτός με τη σειρά του στρώνει την μπάλα στον Σταυρόπουλο, ο οποίος με ένα καταπληκτικό στριφογυριστό σουτ ισοφαρίζει σε 2-2 σκορπώντας χαμόγελα στις κερκίδες του σταδίου Χαρ. Βασιλάκος. Στο 72′ ο Χρυσικάκος μέσα στην περιοχή του Ατρόμητου στέλνει τη μπάλα ψιλοκρεμαστά με πάσα προς τα αριστερά της εστίας του τερματοφύλακα Παναρίτη, ο οποίος χάνει την έξοδο και ο επερχόμενος Λιγνός πιάνει την κεφαλίά για να σημειώσει το 3-2. Στο 74′ ο Ατρόμητος μένει με 10 παίχτες λόγω της άδικης αποβολής, όπως τη χαρακτήρισε ο προπονητής των γηπεδούχων Γιώργος Ξανθάκος!!!, του Γιάννη Πορφύρη με δεύτερη κίτρινη. Φάση η οποία δεν προμήνυε σε τίποτα την αποβολή του ποδοσφαιριστή των φιλοξενουμένων, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του ενώ έστριβε το σώμα του για να την αποφύγει, αλλά η διαμαρτυρία του αργότερα επέφερε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στα επόμενα λεπτά και με παίχτη παραπάνω, ο Πανγυθεατικός έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ. Η πρώτη με τον Tomorri Adriatik στο 80′ που μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα Παναρίτη δε μπόρεσε να πλασάρει γιατί ο μικρός είχε κέφια και την έστειλε κόρνερ. Στο κόρνερ ο Ντεστάκος των γηπεδούχων πετάχτηκε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά, αλλά πάλι ο Παναρίτης απέκρουσε φοβερά σε δεύτερο κόρνερ. Η δεύτερη ήταν δύο λεπτά αργότερα, όταν πάλι ο μαχητής σε όλα τα παιχνίδια του Πανγυθεατικού, Tomorri Adriatik, μπήκε μόνος του μέσα στην περιοχή των φιλοξενουμένων, έκοψε τη μπάλα στον Γιώργο Καμίτση που είχε μπει ως αλλαγή και εκείνος πλάσαρε για να αποκρούσει για ακόμα μια φορά ο Παναρίτης.

Το παιχνίδι τελείωσε με δύο λεπτά καθυστέρησης η τριάδα των Γουρδομιχάλη, Αλειφερόπουλου και Μανωλακάκη των οποίων οι αποφάσεις ήταν πολύ καλές.

Σύνθεση Πανγυθεατικού: Κιοσσέ, Ρούμεν, Χρυσικάκος, Κουβαράκης Ν., Μανουσόπουλος (Ανδρεάκος 55′), Τίκου, Τσοτσάϊ, Κουβαράκης Δ., Σταυρόπουλος (Καμίτσης 77′), Λιγνός (Κούρταλης 88′), Ντεστάκος.

Σύνθεση Ατρόμητου Συκέας: Παναρίτης, Λάτσης, Κουτρουλάκης Γ. (Καραμίχας 79′), Αναστασάκης, Κλάψης, Σαργκάνης Ι., Γραμματικάκης, Πορφύρης, Κανελλάκης (Σαργκάνης Ε. 64′), Κουτσοβασίλης, Κουτρουλάκης Α.

Γιώργος Χαροκόπος