Αυτός είναι ο πρέσβης! Αστέρας Τρίπολης – Παρτιζάν 2 – 0!

Ο Αστέρας συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Ευρώπη, που κάθε φορά γίνεται και μεγαλύτερη, συνδυάζοντας μάλιστα τη νίκη απέναντι στην Παρτιζάν με πολύ όμορφο ποδόσφαιρο που ενθουσίασε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Νικώντας την Παρτιζάν στην Τρίπολη με 2-0 χάρη στα τέρματα του Φερνάντο Ουσέρο και του Φακούντο Πάρα, ο Αστέρας πέτυχε την πρώτη του νίκη στους ομίλους του EUROPA LEAGUE και έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που το καταφέρνει αυτό, ενώ παράλληλα αναρριχήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τέσσερις βαθμούς καθώς το άλλο παιχνίδι (Τόττεναμ-Μπεσίκτας) τελείωσε ισόπαλο με 1-1.

Μπάλα μαγική, συνδυασμοί και αυτοματισμοί που ξεσήκωσαν ουκ ολίγες φορές την κερκίδα του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με 22 τελικές προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία και όλα αυτά χωρίς να κινδυνεύσει από την μεγάλη αντίπαλο του, αν εξαιρέσει κανείς το 63ο λεπτό που ο Τόμας Κοσίσκι έδειξε τα περίφημα αντανακλαστικά του διατηρώντας την εστία του απαραβίαστη στο δυνατό σουτ του Βελίσεβιτς.

Παράλληλα, ο Αστέρας συνέχισε να διατηρεί το αήττητο στην έδρα του με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια φέτος στο EUROPA LEAGUE και μάλιστα όλα με δύο γκολ διαφορά από τους αντιπάλους του (4-2 τη Ροβανιέμι, 3-1 τη Μάιντς, 2-0 τη Μακάμπι και 2-0 την Παρτιζάν).

Στο 22ο λεπτό ο αρχηγός του Αστέρα Φερνάντο Ουσέρο ήταν ο ποδοσφαιριστής που έδωσε το πρώτο σύνθημα για πανηγυρισμούς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», καθώς μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια που «κρύφτηκε η μπάλα» ο Ισπανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λούκατς με διπλή προσπάθεια ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Αστέρα, που συνέχισαν να πιέζουν σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου ψάχνοντας κάτι καλύτερο στο παιχνίδι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, δύο λεπτά αργότερα ο Μάσα να φύγει στην πλάτη της Σερβικής άμυνας και να βγει τετ α τετ με τον Λούκατς, όμως το πλασέ του Αργεντινού επιθετικού απέκρουσε με τα πόδια ο πανύψηλος Σέρβος πορτιέρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε και πολύ δυνατά στον αγώνα δείχνοντας πώς έχει τη διάθεση να «καθαρίσει» την υπόθεση-νίκη. Αρχικά απείλησε την αντίπαλη εστία με τον Γιαννιώτα στο 47’ και στο 48’ με τον Λούκατς να δείχνει και πάλι τα καλά αντανακλαστικά του, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση το σουτ του Πάρα έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ πάνω από την εστία της Παρτιζάν.

Τρία λεπτά αργότερα όμως η προσπάθεια του Πάρα δεν είχε την ίδια κατάληξη και το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» πήρε και πάλι… φωτιά, όταν σε μία νέα επιθετική προσπάθεια του Αστέρα, ο Φακούντο Πάρα με προβολή έκανε το 2-0 ολοκληρώνοντας κάπου εκεί τη διαδικασία του αγώνα και την υπόθεση-νίκη, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.
Ο Αστέρας έλεγχε απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού παίρνοντας έτσι μια τεράστια και πανάξια νίκη απέναντι σε μία ιστορική ομάδα της Σερβίας, όπως είναι η Παρτιζάν, παίζοντας με πίστη για τη νίκη και με πάθος σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας και σε κάθε φάση.

Το σφύριγμα της λήξης από τον Ολλανδό Μακέλι, έφερε όλους τους ποδοσφαιριστές ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν στο κέντρο του γηπέδου και στη συνέχεια να πηγαίνουν για τα καθιερωμένα «όλε» προς την πλευρά που κάθονταν οι φίλοι του Αστέρα. Μεγάλη νίκη, σπουδαίο ποδόσφαιρο και τεράστια χαρά από ένα εκπληκτικό σύνολο που ξεσήκωσε τον κόσμο με την απόδοση του από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι(Ολλανδία)

Αστέρας: Κοσίσκι, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Μάσα, Ουσέρο, Πάρα (60’ Μπαράλες), Ρόλε (Μουνάφο), Γιαννιώτας (72’ Κιτόκο)
Παρτιζάν: Λούκατς, Βολκόφ, Βουλισεβιτς, Στάνκοβιτς, Τσίρκοβιτς, Γκρμπιτς (63’ Νίνκοβιτς), Ζίφκοβιτς (46’ Φοφανά), Σ. Ίλιτς (Κόζιτς), Λάζοβιτς, Μπρ. Ίλιτς, Πάντιτς