Η Καλαμάτα γιόρτασε την 194η επέτειο από την απελευθέρωσή της {vd}

prokopispavlopoulos-flynewsΤην 194η επέτειο από την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό γιόρτασε χθες σε πανηγυρικό κλίμα η Καλαμάτα. Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου,

του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, του υφυπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ανώτατων εκπροσώπων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, βουλευτών κ.α. και φυσικά πλήθους κόσμου με κορύφωση και φέτος την αναπαράσταση.

{youtube}ixHEovbQgSw{/youtube}

Ακολούθησε η τελετή ανακήρυξης του Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας. Σε μία επίσημη τελετή λοιπόν και μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας απένειμε στον κ. Παυλόπουλοτο χρυσό κλειδί της πόλης, την “Προειδοποίηση εις τα ευρωπαϊκάς αυλάς” και τη σφραγίδα της μεσσηνιακής συγκλήτου.

Δυσμενή σχόλια συγκέντρωσε η απουσία από την τελετή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα έδωσε το “παρών” στην αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό.

{youtube}MvbTG15WT-c{/youtube}


Eleftheria