Εξαιρετική η 16η Γιορτή Μουσικής του Λακωνικού Ωδείου

Με διήμερο κύκλο μουσικών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε και φέτος η ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Σπάρτη από το Λακωνικό Ωδείο. Λόγω του όγκου των σπουδαστών αλλά και της διαφορετικής θεματολογίας

η πρώτη βραδιά πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Λακωνίας.

Σπουδαστές- σολίτστ όλων των βαθμίδων, παρουσίασαν έργα συνθετών απ΄όλο τον κόσμο σε πιάνο, πλήκτρα, βιολί, κλασσική κιθάρα, φλάουτο, κλαρινέτο, φωνή, ενώ την μεγάλη έκπληξη έκανε το τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής με παιδιά προσχολικής ηλικίας, που μας ξεδίπλωσαν την Μουσική διμιουργηκότητά τους.

Την δεύτερη μέρα 26/6/2014 πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία της Σπάρτης. ‘Ελαβαν μέρος χορωδίες, ορχηστρικά σύνολα, λαικές-έντεχνες ορχήστρες, ροκ μπάντες. Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με την μικτή χορωδία του Λακωνικού Ωδείου η οποία είχε ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, ενώ αμέσως τη σκυτάλη πήρε το ορχηστρικό σύνολο που ερμήνευσε το έργο «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» του ιδίου Συνθέτη.

Στη συνέχεια οι λαικές ορχήστρες και οι σπουδαστές της φωνητικής μας ταξίδεψαν στο καλό Ελληνικό τραγούδι, ενώ αμέσως μετά οι Ροκ Μπάντες έδωσαν άλλο ρυθμό στη βραδιά.

Μια έκπληξη μας περίμενε στο τέλος της βραδιάς αφού  μια σύμπραξη καθηγητών – σπουδαστών επί σκηνής, έριξε την αυλαία και της 16ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Σπύρος Μοιράγιας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Βαλιώτη, ο οποίος απουσίαζε από τη Σπάρτη, οι δημοτικοι σύμβουλοι κκ. Πλειώτας Χρήστος, Ρήγας Παναγιώτης, Σταύρος Αργυρόπουλος, Αλέξανδρος Βουνάσης, Θέμης Πατσιλίβας, Γιάννης Ματζουράνης και πλήθος κόσμου.

Η Διευθύντρια του Λακωνικού Ωδείου κ. Ηλέκτρα Βλαχονικολού,αφού αναφέρθηκε και επικρότησε την προσπάθεια των σπουδαστών , ευχαρίστησε όλους του παρευρισκόμενους, τα Μ.Μ.Ε του νομού μους και ανανέωσε το Μουσικό ραντεβού για την νέα χρονιά.

{gallery}lakonikowdeio{/gallery}