11/9/2015: Το Δελτίο Πελοποννησιακών Ειδήσεων του FLY 89.7!

Συντονιστείτε καθημερινά στις 13.00 στον FLY 89.7! Δελτίο Πελοποννησιακών Ειδήσεων με το Χάρη Βασιλάκο! Το δελτίο είναι μία προσφορά του Ασφαλιστικού Γραφείου Καρβουνιάρη στην οδό Λυκούργο 127, έναντι του δικαστικού Μεγάρου!

Το Δελτίο Πελοποννησιακών Ειδήσεων για σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου

Μεσσηνία
*Συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά στην Πύλο. Κατασχέθηκαν -15- δενδρύλλια και ποσότητα κάνναβης, κυνηγετικά όπλα, μαχαίρια, φωτοβολίδες κ.α.
*170 κενές θέσεις εκπαιδευτικών εντοπίζονται στα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Μεσσηνίας.
*Από τις 3 Σεπτεμβρίου ισχύουν η διευρυμένη ζώνη παραγωγής και οι νέες προδιαγραφές του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα.
Συνεργασία με Μεσσήνη για τα σκουπίδια εξετάζει ο δήμος Οιχαλίας.
 
Αρκαδία
*Συνελήφθη  στην Τρίπολη ένας 46χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι λίγο νωρίτερα, με τη χρήση μαχαιριού, προκάλεσε σωματικές βλάβες σε 42χρονο.
*Δραματικές ελλείψεις 131 εκπαιδευτικών εντοπίζονται στην Αρκαδία
*Σύμφωνα με στοιχεία, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα τα οποία έστειλε ο εσωτερικός τουρισμός στις παράκτιες περιοχές της Αρκαδίας με λιγότερες όμως εβδομάδες σε σχέση με το παρελθόν.
*«Τα όσα είπε χθες ο κ. Μουσουρούλης αποτελούν επιβεβαίωση της δικής μου αρχικής επιφύλαξης ότι ο νέος ΕΣΔΑ, ο νέος κανονισμός για τη διαχείριση των αποβλήτων στη χώρα μας, που έφερε η προηγούμενη Κυβέρνηση έχει θέματα νομιμότητας» υποστήριξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

Αργολίδα
*Συνεχίζονται οι συλλήψεις στο νομό Αργολίδας! Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μία γυναίκα για κλοπή, ένας αλλοδαπός για ναρκωτικά, ένας Έλληνας κι ένας αλλοδαπός για καταδικαστικά έγγραφα και 3 αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στη χώρα.
*Συγκροτήθηκε η τριμελής επιτροπή στην Αργολίδα που θα ελέγχει αν τηρούνται οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την ασφάλεια των παιδιών.
*Συστηματική δουλειά καταβλήθηκε από το Δήμο Ναυπλιέων, ώστε να είναι έτοιμα και καθαρά τα σχολικά κτίρια για να υποδεχθούν σήμερα τους μικρούς μαθητές.
*Συνελήφθη, στο Ναύπλιο,  ένας 34χρονος, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.

Κορινθία
*Πρότυπο στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων αναδεικνύεται μέσα από τις ενέργειές του δημάρχου, ο δήμος Ερμιονίδας.
*Με επιτυχία ξεκίνησε τη λειτουργία του το εμπορικό κέντρο MARE WEST στην Κόρινθο.
*Σύμφωνα με το δήμαρχο Κορινθίων, ο Δήμος δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να εγκρίνει την επένδυση στη Σωληνουρία.
*Σε νέες εγκατάστασεις μεταφέρθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Κόρινθο.

Αχαϊα
*Με … δανεικούς εκπαιδευτικούς ξεκίνησε η σχολική χρονιά και στην Πάτρα.
*Τέσσερις ιερόδουλες συνέλαβαν στην Πάτρα, στο πλαίσιο ελέγχων για την πάταξη της υπαίθριας πορνείας οι αστυνομικοί. Πρόκειται για 3 αλλοδαπές (δύο Νιγηριανές, μια Ρουμάνα) και μια Eλληνίδα.
*Σαρώνει από το πρωί η αστυνομία τους καταυλισμούς ρομά της Πάτρας. Αναζητούνται κλοπιμαία, ναρκωτικά και γίνονται έλεγχοι για αξιόποινες πράξεις.
*Τέλος αγωνίας για την οικογένεια 15χρονης μαθήτριας από την Πάτρα, η οποία με το πρόσχημα ότι πάει να δώσει μαθήματα στο 8ο Λύκειο, εξαφανίστηκε από το σπίτι της για αρκετές ώρες, προχθές το πρωί.

Ηλεία
*Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη πριν από λίγη ώρα στο κέντρο του Πύργου ένας 57χρονος αστυνομικός.
*Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι γονείς στα σχολεία του Πύργου λόγω των κενών.
*Δύο άτομα συνελήφθησαν χθες για ναρκωτικά σε έλεγχο που έγινε από την Αστυνομία στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στη διασταύρωση Λευκοχωρίου.
*Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του 26χρονου μοτοσικλετιστή από την Αμαλιάδα, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από σύγκρουση με ΙΧ.

Αθλητικά
Με την παρουσία του Δημήτρη Παπαδόπουλου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή προπόνηση για τον Αστέρα Τρίπολης

Στη Μεσσηνία, με μια αγωνιστική τιμωρήθηκαν οι Γ. Τσίλικος (Αστέρας Αρφαρών), Χ. Μουλαβασίλης (Ανδρούσα), Γ. Κουμούτσος (Σπερχογεία) και Ν. Μαγουλιανίτης (Ολυμπιακός Καλαμάτας).

Το πρώτο της φιλικό παιχνίδι έκλεισε η ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής κόντρα στον Ολυμπιακό.

Την Παναχαϊκή θα αντιμετωπίσει την Κυριακη στις 6 η ΑΕ Σπάρτη στο Εθνικό Στάδιο της πόλης.

Μαύρη μέρα για την ιστορία του Πανηλειακού, καθώς χθες λίγο πριν την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής απέσυρε και τυπικά τη συμμετοχή του από το πρωτάθλημα.

1η αγωνιστική Γ’ Εθνικής Ποδοσφαίρου
Ηρακλής Ψαχνών-Παναρκαδικός
Καλαμάτα-Δόξα Ν. Μανωλάδας
ΑΟ Λεβάντε-Κανάρης Νενήτων
ΑΟ Λουτράκι-Βύζας Μεγάρων
ΑΟ Χαλκίδας-Αιολικός
Παναργειακός-ΠΑΟ Βάρδας
ΑΕ Σπάρτη-Ένωση Ερμιονίδας

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 μ.μ., στο Κλειστο Γυμναστήριο Σπάρτης, θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις στις Ακαδημίες του Λακωνικού.

Καιρός
Στην Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι νεφελώδης με πιθανότητα τοπικών βρόχων η πρόσκαιρης καταιγίδας αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από το βράδυ βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο Καιρός για τους αγρότες
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα Δυτικά, τα Κεντρικά και κυρίως στα Βόρεια. Βελτίωση από το μεσημέρι. Στους 31 βαθμούς κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία σε Αμαλιάδα, Νεμέα, Κυπαρισσία, Σκάλα.