1ος Ημιμαραθώνιος Πάρνωνα “Τα Καρυάτεια”

Στις Καρυές Δήμου Σπάρτης θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Ημιμαραθώνιος  Πάρνωνα «Τα Καρυάτεια», το Σάββατο 8  Ιουνίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ. στη μνήμη του  Ευεργέτη Γεωργίου Θ. Σκιούρη.  

Ο αγώνας πραγματοποιείται από τον Αθλητικό Σύλλογο «Ο Καρυάτης»,  τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπαρτιατών και τον Αθλητικό Σύλλογο «Απόλλων» Δυτικής Αττικής. Συμμετέχουν όλοι οι φορείς του χωριού. Η εκδήλωση έχει την εθελοντική στήριξη του Πανεπιστημίου  Πελοποννήσου (Τμήμα Οργάνωσης και  Διαχείρισης Αθλητισμού), της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σπάρτης, του Σώματος  Οδηγισμού Σπάρτης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασσαρά.  

Η διαδρομή έχει μήκος 20.300 μέτρα για ενήλικες και δυο χιλιόμετρα για παιδιά. Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία  Καρυών.  

Θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους και θα βραβευθούν οι  τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και κάθε κατηγορίας. Μετά τις  βραβεύσεις και τις απονομές θα προσφερθεί φαγητό στους αθλητές και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα στην πλατεία του χωριού.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΝΩΝΑ «ΤΑ ΚΑΡΥΑΤΕΙΑ»

Αγαπητοί φίλοι, Αγαπητοί συμμετέχοντες,

Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε τον 1ο Ημιμαραθώνιο Πάρνωνα με την επωνυμία «ΤΑ ΚΑΡΥΑΤΕΙΑ», ένα αθλητικό γεγονός που ξεκινά για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2013, στη μνήμη του Ευεργέτη Γεωργίου Θ. Σκιούρη.
Μια διοργάνωση που επιδιώκει να προσελκύσει πολλούς αθλητές και θεατές, στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να ζήσουν όμορφες στιγμές σε μια από τις πιο καταπράσινες περιοχές του Δήμου μας αναδεικνύοντας τη φιλοξενία των Καρυατών.
Το φυσικό κάλλος και η ομορφιά του Πάρνωνα σε συνδυασμό με την ικανότητα και το μεράκι των διοργανωτών εγγυώνται την απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Οργανισμού, εύχομαι κάθε επιτυχία στον νέο θεσμό και συγχαίρω θερμά τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας για την πρόταση ζωής που μας καταθέτουν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΝΩΝΑ «ΤΑ ΚΑΡΥΑΤΕΙΑ»

Αγαπητές φίλες και Αγαπητοί φίλοι
Αγαπητοί συμμετέχοντες,

Με συναισθήματα χαράς χαιρετίζω τη σημαντική διοργάνωση του 1ου Ημιμαραθώνιου Πάρνωνα με την επωνυμία «ΤΑ ΚΑΡΥΑΤΕΙΑ», στη μνήμη του Ευεργέτη Γεωργίου Θ. Σκιούρη (1905-1980).  

Η πραγματοποίηση αυτής της αθλητικής συνεύρεσης στον Πάρνωνα προσφέροντας στους λάτρεις των αθλητικών συγκινήσεων μοναδικές εμπειρίες, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τον Δήμο Σπάρτης.   

Πρόκειται για έναν νέο αγωνιστικό θεσμό σε μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή. Μιά αξιέπαινη πρωτοβουλία που τυγχάνει της υποστήριξής μας και θέλουμε να μπει δυναμικά στην πολιτιστική και αθλητική ζωή της περιοχής μας και να ριζώσει στη συνείδηση των συμπολιτών μας και των επισκεπτών.  

Με τη βεβαιότητα ότι οι αγώνες του 1ου Ημιμαραθώνιου Πάρνωνα «ΤΑ ΚΑΡΥΑΤΕΙΑ» θα στεφθούν με επιτυχία, καλωσορίζω διοργανωτές, αθλητές και θεατές και σας ευχαριστώ όλους για τη συμβολή σας στη διεξαγωγή του.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι οι Ευεργέτες είναι οι άνθρωποι που δίνουν διαχρονικά νόημα και αξία στον πλούτο, είναι οι άνθρωποι που μετατρέπουν τη δύναμη σε κοινωνικότητα. Ως θετικό πρότυπο προσφοράς και απίστευτης μεγαλοσύνης ο αείμνηστος διαθέτης Γεώργιος Θ. Σκιούρης στέκει φωτεινό σημείο για όλους μας, στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε.   

Σας ευχαριστώ.

Σταύρος Αργειτάκος

Δήμαρχος Σπάρτης