1ος αγώνας “Χίονις ο Λάκων” από τους Σπαρτιάτες Δρομείς

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης σε συνεργασία με τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ προκηρύσσουν τον 1ο αγώνα 10χλμ. ¨Ένας δρόμος γεμάτος ιστορία¨ στα πλαίσια του « Γύρου της Σπάρτης ».

Τόπος διεξαγωγής : Σπάρτη

Αφετηρία και Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Ημερομηνία : Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ώρα εκκίνησης : 11:00

Πληροφορίες διαδρομής: Πρόκειται για μία κυκλική διαδρομή, με αφετηρία – εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία Σπάρτης, Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφαλτοστρωμένης διαδρομής, όπου θα υπάρχει φύλαξη από τα οχήματα, ενώ διασχίζει σχεδόν ολόκληρη την πόλη της Σπάρτης.

Όριο αγώνα: 1 ώρα και 45 λεπτά

Σταθμοί ανεφοδιασμού:

• Στα 2,5χλμ μπροστά από το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

• Στα 5χλμ στην γέφυρα του Ευρώτα

• Στα 6,6χλμ μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα

Ιατρική κάλυψη: Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει επανδρωμένο ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης

Όροι συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Έπαθλα αγώνα: Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι ανεξάρτητα οι δρομείς που θα τερματίσουν. Κύπελλα θα λάβουν οι τρεις πρώτοι άνδρες από 18-35 ετών, οι τρεις πρώτοι άνδρες από 36 και άνω καθώς επίσης και οι 3 πρώτες γυναίκες.

Βραβεύσεις αγώνα: Οι βραβεύσεις του αγώνα, θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την λήξη του χρονικού ορίου

Χρονομέτρηση: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα, με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο παπούτσι, και επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ορίζεται στα 5 ευρώ.

Γραμματεία αγώνα: H γραμματεία του αγώνα, θα ανοίξει 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα – από τις 09.00.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά από Εδώ συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα διαρκέσουν από 02 Απριλίου 2016 μέχρι την Τρίτη 19 Απριλίου 2016.

Προσοχή: περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

Φύλαξη προσωπικών ειδών: κοντά στην εκκίνηση /τερματισμό θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσεται σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα.

Χορηγοί Επικοινωνίας FLY 89.7 & www.flynews.gr