Τον σκότωσε για μία θέση … στο πάρκινγκ!

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας στον Πύργο που συγκλόνισε το πανελλήνιο, την ώρα που κηδεύτηκε το θύμα του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Ο δράστης συνελήφθη την Κυριακή, περιπλανώμενος σε αγροτική περιοχή, σε λιγότερο από 24ώρες από τη διάπραξη του εγκλήματος.

Όπως αναφέρει ο Ant1, το Σάββατο ο 48χρονος Πάνος Καρακαπλίδης έπεσε νεκρός στο δρόμο, μπροστά από το κατάστημα του δράστη, δεχόμενος έξι πισώπλατες μαχαιριές.

Ο Γ.Ψ. φέρεται να υποστηρίζει ότι, είχε προειδοποιήσει το θύμα του να μην παρκάρει στο συγκεκριμένο σημείο. Το μεσημέρι του Σαββάτου στήθηκε στο σημείο, όταν είδε ότι και πάλι ο Καρακαπιλίδης άφησε εκεί το αυτοκίνητό του, ενώ είχε πάει απέναντι να πάρει ψωμί και τσιγάρα. Τον πλησίασε και χωρίς να ανταλλάξουν λέξη, κατέφερε δύο μαχαιριές στην πλάτη. Όταν το θύμα έπεσε στην άσφαλτο, εκείνος του έδωσε ακόμα δύο μαχαιριές στην πλάτη. Έφυγε, επέστρεψε και του έδωσε ακόμα δύο.

Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του, πήρε μια βαλίτσα με χαρτιά και μπήκε σε ένα αυτοκίνητο κι έφυγε.

Ο φόνος διεπράχθη μπροστά στα μάτια έκπληκτων καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι κάλεσαν αστυνομία και ΕΚΑΒ αμέσως. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

Οι κινήσεις του δράστη έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας των γύρω καταστημάτων και μετά από έρευνα στο σπίτι του δράστη εντοπίστηκαν η θήκη του μαχαιριού, ένα κυνηγετικό όπλο και 14 φυσίγγια.

Ο 48χρονος δράστης μετά το έγκλημα περιπλανήθηκε για ώρες, μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του. «Πήγα να τον φοβερίσω για να μην παρκάρει εκεί που πάρκαρε. Του είχα πει να μη βάζει εκεί το αυτοκίνητό του» απάντησε στους αστυνομικούς, όταν τον ρώτησαν για τα αίτια της πράξης του.

Το θύμα ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και συμμαθητής του δράστη από το σχολείο.