Σύλληψη Πακιστανού για 230 λαθραία πακέτα τσιγάρων

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα στο οποίο επέβαιναν ο 30χρονος και άγνωστος συνεργός του, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν -230- πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε οικία στη Νέα Πέραμο Αττικής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -2.655- πακέτα τσιγάρων και -46- συσκευασίες λαθραίου καπνού, τα οποία επίσης δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επίσης, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων και οι συσκευασίες λαθραίου καπνού θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων, για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη του συνεργού του 30χρονου.