Στις 22 Μαρτίου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην Καλαμάτα

Εξι είναι οι μέχρι τώρα προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που αναμένονται στο λιμάνι της Καλαμάτας για τη φετινή χρονιά και άλλες πέντε στο λιμάνι της Πύλου.

Αυτή την ενημέρωση έχουμε από τον ναυτικό πράκτορα Θόδωρο Σερεμετάκη, ο οποίος τονίζει πως μπορεί να αλλάξουν στην πορεία αν τύχει κάτι, οπότε να αλλάξουν και οι ημερομηνίες ή ο αριθμός των αφίξεων και είτε να ακυρωθεί κάποια είτε να προστεθεί καινούργια. Ο ίδιος εκτιμά πάντως πως ακόμα και αν υπάρξουν τροποποιήσεις, δεν θα είναι προς το… θεαματικότερο. Στο μεταξύ από το γραφείο του ναυλομεσίτη Ανδρέα Ζερβάκη μας ενημέρωσαν ότι ακόμα δεν έχει κλείσει κάτι οριστικά ως προς τις ημερομηνίες ή τις αφίξεις.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι τώρα δεδομένα, και φέτος το λιμάνι της Καλαμάτας θα προσεγγίσουν τα κρουαζιερόπλοια “Costa Neoclassica” και “Neoromantica” και “Thomson Dream”, τις παρακάτω ημερομηνίες: 22 Μαρτίου, 11 Ιουνίου, 9 Ιουλίου, 6 Αυγούστου, 1 Οκτωβρίου και 12 Νοεμβρίου.

Στο λιμάνι της Πύλου αναμένονται 5 προσεγγίσεις, και συγκεκριμένα: 27 Μαΐου, 6 Ιουλίου, 11 Ιουλίου, 2 Οκτωβρίου και 19 Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το λιμάνι της Πύλου μιλάμε κυρίως για ιστιοφόρα, που απευθύνονται σε ένα κοινό το οποίο έχει χρήματα να διαθέσει για τέτοιου είδους κρουαζιέρες. Τα πλοία που προσεγγίζουν το εν λόγω λιμάνι (μιλάμε κυρίως για ιστιοφόρα μήκους 110 μέτρων) μεταφέρουν 45 έως 70 άτομα την κάθε φορά, ενώ τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν στην Πύλο μπορεί να μεταφέρουν μέχρι 200 τουρίστες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι χρήσιμο να τονίσουμε ότι έτσι κι αλλιώς το λιμάνι της Καλαμάτας μπορεί να δεχτεί κρουαζιερόπλοια περιορισμένου μήκους, που δεν ξεπερνούν τα 240 μέτρα το πολύ, όταν ήδη τα νέα τα οποία ναυπηγούνται είναι όλο και μεγαλύτερα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα χρόνια έστω και αυτής της μικρής άνθισης της κρουαζιέρας το λιμάνι δεν απέκτησε υποδομές τέτοιες που να γίνει ελκυστικό για τις εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Νικολέττα Κολυβάρη