Σπάρτη: Συνελήφθησαν οι καταζητούμενοι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης

Τα απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στη Σπάρτη, στο περιφερειακό δρόμο μετά το Πανεπιστήμιο.Πάνοπλοι αστυνομικοί καταδίωξαν ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο καταζητούμενοι, τους εγκλώβισαν σε γκαράζ πίσω από το ΚΤΕΛ Λακωνίας και τελικά τους συνέλαβαν χωρίς καμμία αντίσταση.

Ακούστε το ρεπορταζ του Τάκη Καρβουνιάρη στον ΣΚΑΪ και την δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου.

Από χθες το απόγευμα στις (17:00) άντρες της Ασφάλειας Σπάρτης ερευνούσαν τον περιβάλλοντα χώρο πάνω στο οδόστρωμα,σε αγροτκές εκτάσεις που ήταν κοντά αλλά και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Κατα τη διάρκεια της μεταφοράς του στο Αστυνομικό τμήμα Σπάρτης,το κτίριο του οποίου βρίσκεται πίσω απο το λόφο Ξενία,σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στον FLY,υπήρξε μεγάλη ένταση και αναστάτωση.Μάλιστα οι καταζητούμενοι φέρεται να βρίσκονταν εκτός εαυτού φωνάζοντας και βρίζοντας.Η περιοχή για λίγες ώρες είχε αποκλειστεί από τις Αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, ενώ ο Σεϊσίδης κατηγορείται για συμμετοχή στη δράση των «ληστών με τα μαύρα»,όμως δεν είχε ποτέ συλληφθεί από τις αρχές και καταζητούνταν για πάνω από 10 χρόνια.

Ο Σακκάς εξαφανίστηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2014, καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

seitΕίχε απολογηθεί τον Ιανουάριο του 2014 ενώπιον του ανακριτή, καθώς είχαν ταυτοποιηθεί αποτυπώματά του στη γιάφκα της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” στο Χαλάνδρι.

Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.