Σπάρτη | Επίθεση αδέσποτου σκύλου σε μικρά παιδιά

Άλλη μια επίθεση αδέσποτου σκύλου σημειώθηκε στην περιοχή της πλατείας – παιδικής χαράς “Σαϊνοπούλου” στο Νέο Κόσμο Σπάρτης , το βράδυ της Παρασκευής , 9 Ιουλίου 2016 .

Μια γιαγιά , φωνάζοντας απεγνωσμένα “βοήθεια” , έδωσε πραγματική μάχη για να σώσει τα δυο μικρά εγγονάκια της από τα δόντια του επιτιθέμενου σκύλου . Χρειάστηκε η επέμβαση περιοίκων που προσέτρεξαν για να απομακρυνθεί ο αδέσποτος σκύλος (χρώματος μαύρου) ο οποίος , ενώ απομακρύνθηκε μετά την πρώτη επίθεση , επιτέθηκε ΚΑΙ δεύτερη φορά στα ίδια πρόσωπα , για να απομακρυνθεί οριστικά μετά από νέα μάχη.

Να σημειωθεί ότι η παιδική χαρά και η πλατεία Ν. Κόσμου είναι κάθε απόγευμα και βράδυ γεμάτη από παιδιά κι αυτό κάνει ακόμα πιο οδυνηρή και ανησυχητική την πραγματικότητα των αδέσποτων , τα οποία τριγυρίζουν στο χώρο αυτό. Δυστυχώς , παρά τις αθρόες καταγγελίες και τα πάμπολλα κρούσματα επιθέσεων και τραυματισμών από αδέσποτα σ’ όλη την πόλη , ο δήμος Σπάρτης δεν έχει καταφέρει ακόμα να διαχειριστεί αποτελεσματικά το οξύ αυτό πρόβλημα , το οποίο έχει να κάνει με την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών .

Οι κατοικοι της περιοχής Ν. Κόσμου κρούουν για τελευταία φορά των κώδωνα του κινδύνου από τα αδέσποτα και καθιστούν το δήμο Σπάρτης , ο οποίος έχει ΚΑΙ νομικές ΚΑΙ αστικές ευθύνες , αποκλειστικά υπεύθυνο για οτιδήποτε δυσάρεστο ήθελε συμβεί .
Τέλος , καταγγέλλουν την εγκληματική ανευθυνότητα των πολιτών εκείνων που δημιουργούν το πρόβλημα με τα αδέσποτα , αφήνοντας τα ζώα ελεύθερα μέσα στην πόλη όταν τα βαρεθούν .

Βαγγέλης Μητράκος