Σε… ασθενοφόρο γεννήθηκε το πρώτο μωρό του 2016 στη Μεσσηνία

Στο δρόμο… για Καλαμάτα, μέσα στο ασθενοφόρο, ήρθε στον κόσμο το πρώτο παιδί της Μεσσηνίας για το 2016, την 1η του έτους, ημέρα Παρασκευή. Πρόκειται για ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3.200 γρ., το 4ο παιδί της οικογένειας Παναγιωτοπούλου – Φιλοπούλου.

Τη μητέρα Γεωργία έπιασαν οι πόνοι στις 2 περίπου το μεσημέρι και τα νερά της έσπασαν όσο ήταν στο σπίτι της στους Γαργαλιάνους. Μπήκε στο αυτοκίνητο με τον άντρα της Αναστάσιο, όπου οι πόνοι συνεχίζονταν. Ετσι ο πατέρας κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο πήρε τη Γεωργία για να την πάει στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα. Η μπέμπα όμως δεν ήταν ιδιαίτερα… υπομονετική και έτσι το πρώτο κλάμα της ακούστηκε μέσα στο ασθενοφόρο. Οταν έφτασε στο Νοσοκομείο, την μητέρα παρέλαβε και βοήθησε ο γιατρός Ελευθέριος Ζιώγος. Οπως λέει στην “Ε”, η ίδια δεν ένιωσε φόβο, γιατί είχε εμπειρία από τα προηγούμενα 3 παιδιά της, τα οποία τώρα είναι πεντέμισι, τρεισήμισι και ενάμιση ετών. Ο γιος της είναι ξετρελαμένος και αναφέρεται στη μπέμπα ως “το παιδί μου”. Πολύ χαρούμενος είναι και ο μπαμπάς, πλέον με 3 κόρες και ένα γιο.

Η μπέμπα της οικογένειας Παναγιωτοπούλου ήταν και το δεύτερο μωρό της Ελλάδας για το νέο έτος!

Οσο για το Μεσσήνιον Θεραπευτήριο “Λητώ”, το πρώτο μωρό γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου ημέρα Σάββατο στις 3.20 π.μ. Η μαμά είναι η Βασιλική Καρανάση (και ο μπαμπάς ο Αναστάσιος Καρανάσης), η οποία έφερε στον κόσμο το 2ο παιδί της με φυσιολογικό τοκετό και με τη βοήθεια του γιατρού Ανδρέα Πολυδώρου. Η παιδίατρος ήταν η Χαρά Κυριακοπούλου. Το αγοράκι γεννήθηκε 2.470 γρ.

Την επομένη, 3 Ιανουαρίου ημέρα Κυριακή στις 9.40 π.μ. ήρθε στον κόσμο το 1ο μωρό του Παναγιώτη Αλεβετσοβίτη και της Ελένης. Είναι ένα αγοράκι βάρους 2.850 γρ. Ο γιατρός που το βοήθησε να δει το πρώτο φως (με καισαρική τομή) είναι ο Δημήτρης Τζαμουράνης και η παιδίατρος είναι η Βάνα Μπιλάλη. Η οικογένεια είναι από τη Σπάρτη.

Γιούλα Σαρδέλη