Σάκκαρη: «Βγαίνει η Σπαρτιάτισσα από μέσα μου»

Η εντυπωσιακή παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη στο όπεν της Αυστραλίας φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα της WTA, με την Ελληνίδα τενίστρια να φωτογραφίζεται ετοιμάζοντας… σουβλάκια και να μιλάει για τη ζωή και την πορεία της μέχρι σήμερα.

Η 20χρονη Ελληνίδα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Κάρλα Σουάρεθ Ναβάδο τα ξημερώματα της Τετάρτης για τον 2ο γύρο του grand slam και τόνισε ότι θα τη βοηθήσει το… σπαρτιάτικο αίμα.Της ευχόμαστε ολόθερμα καλή επιτυχία!!
Οι δηλώσεις Σάκκαρη στο περιοδικό της WTA

Για την… Σπάρτη

«Στο γήπεδο βγαίνει από μέσα η Σπαρτιάτισσα. Κατάγομαι από την Σπάρτη, ο πατέρας μου είναι από την Σπάρτη και σε κάθε αγώνα δίνω τα πάντα με όλη μου την καρδιά μέχρι τον τελευταίο πόντο. Είμαι αγωνίστρια και κυνηγάω κάθε μπαλιά. Έξω από το γήπεδο είμαι συνέχεια χαμογελαστή. Αυτό είναι το μυστικό. Είμαι χαρούμενος άνθρωπος με θετική σκέψη».

Για τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου

«Όταν είσαι 5, 6, 7, 8 χρόνων δεν το συνειδητοποιείς. Το κατάλαβα όταν άρχισα να αγωνίζομαι και στο πρώτο τουρνουά έλεγαν “η κόρη της Αγγελικής”. Για την Ελλάδα ήταν πολύ σημαντική αθλήτρια. Έφτασε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, στον γ γύρο του Ρολάν Γκαρός, νούμερο 43 στον κόσμο. Η πρώτη που το έκανε και μετά ήρθε και η Λένα Δανιηλίδου. Αλλά δεν ξεκίνησα να παίζω τένις εξαιτίας της και ας το νομίζουν όλοι».

Για τον λόγο που στράφηκε στο τένις

«Τα γήπεδα του τένις ήταν δίπλα στο σπίτι μου. Τρία λεπτά απόσταση. Μικρή έκανα όλα τα σπορ, γιατί ήμουν αθλητικό παιδί. Και άρχισα να παίζω με τον παππού μου. Αρχικά έκανα μπαλέτο, με έδιωξαν γιατί δεν ήμουν πολύ καλή. Μετά πήγα καράτε, αλλά και από εκεί με έδιωξαν, γιατί γελούσα συνέχεια στην προπόνηση. Οπότε αφού με έδιωχναν από παντού κατέληξα στο τένις (σ.σ. γελώντας). Η μητέρα μου καταλαβαίνει κάθε κατάσταση και ποτέ δεν μου χει πει “γιατί έχασες;”. Είναι πάντα περήφανη για μένα, κερδίζω ή χάνω. Με στηρίζει και μου λέει “ευχαριστήσου το. Είναι αυτό που σου αρέσει να κάνεις, οπότε να το ευχαριστιέσαι’».

Για την παρουσία της στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά

«Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι προκρίθηκα από τα προκριματικά και από τρία πολύ δύσκολα ματς. Και τώρα προκρίθηκα να παίξω με μια τοπ αθλήτρια την οποία θαυμάζω τόσο. Είναι συναρπαστικό».

Για την αγαπημένη κίνησή της

«Όλοι πιστεύουν ότι μου αρέσει να παίζω στο χώμα, επειδή ζω στην Ισπανία, αλλά εμένα μου ταιριάζουν οι πιο σκληρές επιφάνειες. Το σερβίς είναι νομίζω η αγαπημένη μου κίνηση, γιατί μπορείς να χτυπήσεις όσο δυνατά θέλεις την μπάλα και να κερδίσεις πόντους».

contra.gr