Ο Βαγγέλης Μητράκος στον αέρα του FLY για την … “κατάντια της Πλατείας Νέου Κόσμου”

Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του με τίτλο “Πλατεία Νέου Κόσμου | Κατάντια”, μίλησε σήμερα στον αέρα του FLY Ο κύριος Βαγγέλης Μητράκος, ο οποίος περιέργαψε τους κινδύνους που παραμονεύουν για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των μικρών παιδιών που παίζουν στην πλατεία, τη στιγμή που απειλούνται από αδέσποτα σκυλιά.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη

Αυτή που αποσπασματικά δείχνουν οι φωτογραφίες ήταν η κατάσταση στην πλατεία Ν. Κόσμου σήμερα (15-2-2016) , μια κατάσταση αηδιαστική , παγιωμένη εδώ και αρκετόν καιρό :
-Αδέσποτα περιφερόμενα στην πλατεία , όπου κοιμούνται , τρώνε , κάνουν τις ανάγκες τους και απειλούν όποιον περάσει ανάλογα με τα κέφια τους ! Μια πλατεία που έχει ερημώσει από θαμώνες και την αποφεύγουν ακόμα και οι διαβάτες ενώ δίπλα υπάρχει παιδική χαρά όπου πρέπει να παίξουν μικρά παιδάκια !
-Παρτέρια γεμάτα ακαθαρσίες από αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα , δυστυχώς , αντιαισθητικές εικόνες υποσαχάριας Αφρικής , εστίες επικίνδυνων μικροβίων για το περιβάλλον , για τους θαμώνες της πλατείας , για τα παιδιά που θα χρησιμοποιήσουν τα παρτέρια στο παιχνίδι τους αλλά και για τους διερχόμενους απ’ αυτό το ρυπαρό ναρκοπέδιο !
-Υπαίθριο «φαγάδικο» αδέσποτων , όπου κάποιοι (περίοικοι δυστυχώς) ρίχνουν χύμα φαγητό σκουπιδοφαγητό και ό,τι άλλο φανταστεί κανείς !
-Σκουπίδια σκορπισμένα εδώ κι εκεί στους δρόμους και την πλατεία από τις σακούλες που ξεσκίζουν τα αδέσποτα , σακούλες που κάποιοι ανεγκέφαλοι και αδιόρθωτοι αφήνουν εκτεθειμένες δίπλα στους κάδους !
ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΔΗ :
-Κάποιοι “φιλόζωοι” αφήνουν στο δρόμο τα σκυλιά τους όταν τους γίνουν βάρος ή όταν τα βαρεθούν!
-Ο δήμος Σπάρτης δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη για οριστική και ριζική λύση του προβλήματος των αδέσποτων , παρ’ ότι είναι χρόνιο και διαρκώς εντεινόμενο ! Είναι ενδεικτικό ότι απόφαση της δημοτικής κοινότητας Σπάρτης για τοποθέτηση πινακίδων στην πλατεία που να απαγορεύουν τη χρήση της ως αφοδευτήριο και ουρητήριο συνοδευόμενων ζώων δεν έχει υλοποιηθεί , αν κι έχει περάσει ένας χρόνος και , από τη λήψη της απόφασης .
-Κάποιοι άλλοι “φιλόζωοι” ενθαρρύνουν με όλους τους τρόπους τη δημιουργία αγελών μέσα στην πόλη στις συνοικίες και τις γειτονιές βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τα παιδιά .
ΕΠΕΙΔΗ η κατάσταση ΚΑΙ στην πλατεία Ν. Κόσμου Σπάρτης έχει φτάσει στο απροχώρητο , οι εχέφρονες και αγανακτισμένοι κάτοικοι της συνοικίας ΚΑΛΟΥΝ το δήμο Σπάρτης να λύσει ΑΜΕΣΑ το οξύ πρόβλημα της πλατείας του Ν. Κόσμου , συγκεντρώνοντας τα αδέσποτα και παρεμβαίνοντας μέσω της δημοτικής αστυνομίας προς εκείνους τους πολίτες που κάνουν το πρόβλημα οξύτερο με την συμπεριφορά τους !

15-2-2016
Βαγγέλης Μητράκος

skilia 007 skilia 001 skilia 002 skilia 004 skilia 005