Πέντε μήνες μετά και τα κενά στα σχολεία της Λακωνίας παραμένουν …

Πέντε μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κενά στις σχολικές μονάδες του Νομού Λακωνίας παραμένουν. Τα κενά κατά κύριο λόγο είναι οργανικά κενά και όχι λειτουργικά κενά δηλαδή έχουν προσδιοριστεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς και δεν είναι έκτακτα και θα έπρεπε να καλυφθούν με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το Υπουργείο παιδείας συνεχίζοντας με την πολιτική των προκατόχων του θεωρεί δεδομένο ότι κάθε χρόνο δε θα καλύπτονται τα κενά στις σχολικές μονάδες προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να παγιώσει τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης,αυτό ενισχύεται και με τη μη πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις συνεχίζονται και στον προϋπολογισμό του 2016 δεν προβλέπεται κανένα κονδύλι για διορισμούς εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο Παιδείας μεταφέρει την ευθύνη στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς ισχυριζόμενο ότι προσφέρουν διοικητικό έργο ,ενισχυτική διδασκαλία και όχι διδακτικό έργο.Να ενημερώσουμε ότι το σύνολο των ωρών σε διοικητικό έργο και ενισχυτική διδασκαλία στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας είναι όσο το ωράριο δύο εκπαιδευτικών, όμως λόγω των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων στο Νομό Λακωνίας οι εκπαιδευτικοί είναι αδύνατο να μπορέσουν να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες πέραν του σχολείου που υπηρετούν .Ας μην ξεχνάμε ότι θα πρέπει να υπάρχει και υπεύθυνος τάξης για την ασφάλεια των μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα,στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας έχουμε πέντε κλειστά νηπιαγωγεία και έξι κλειστά ολοήμερα τμήματα.

Τι γίνεται με τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται;

Στον αέρα η ενός έτους υποχρεωτική φοίτηση νηπίων.

Ο Υπουργός Παιδείας έχει το θάρρος να μιλάει και για δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στο νηπιαγωγείο!

Στο 6/θ δημοτικό σχολείο Κάμπου για τέταρτη συνεχή σχολική χρονιά δεν έχει προσληφθεί από το ΥΠΠΕΘ καθηγητής αγγλικών.Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ επιβεβαιώνει στην πράξη ότι όλοι οι μαθητές δεν είναι ίσοι απέναντι στην εκπαίδευση.

Στα 6/θ δημοτικά σχολεία του Νομού μας πάρα πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, διότι μπλοκάρει το ΥΠΠΕΘ οι εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ να διατίθενται για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους σε ΜΗ ΕΑΕΠ σχολεία. Άρα θα πρέπει στα μη ΕΑΕΠ σχολεία η πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων να γίνει μέσω κρατικού προϋπολογισμού ή μέσω προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται σε αρκετές σχολικές μονάδες το ωρολόγιο πρόγραμμα και οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν μέχρι εκεί που εκτείνεται το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο,δηλαδή πρόωρο σχόλασμα μαθητών λόγω μη πρόσληψης εκπαιδευτικών από το ΥΠΠΕΘ και μη λειτουργία ολοήμερων τμημάτων.

Απαράδεκτο ακόμη στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής να υπάρχουν κενά. Πιο συγκεκριμένα 8 κενά σε δομές ειδικής αγωγής και είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους μαθητές που χρειάζονται παράλληλη στήριξη και ειδικό βοηθητικό προσωπικό!

Συνολικά 36 κενά σε όλους τους κλάδους εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ.
-ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

*Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ κηρύσσουν 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12-2 και 2-4).
Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Παιδείας.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Παπαδοπούλου Ελισάβετ

Μπόκος Μιχαήλ