Οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης “ΔΙΑΥΛΟΣ”

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αυτό το δελτίο τύπου, θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις επιστημονικές δράσεις που υλοποίησε τον Ιούλιο του 2016.

Παρεμβάσεις στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης «Η Ταϋγέτη»:

Εφέτος τον Ιούλιο, όπως κάθε χρόνο είχαμε την χαρά να βρεθούμε κοντά στα παιδιά των κατασκηνώσεων «Ταϋγέτη» της ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης με την υλοποίηση ενημερωτικών παρουσιάσεων και βιωματικών ομάδων ψυχοκοινωνικής εκπαίδευσης σε παιδιά και εφήβους, με θεματικές που αφορούν την χρήση και κατάχρηση του διαδικτύου ως παράγοντα κινδύνου με στόχο την ομαλή ψυχοκοινωνική τους εξέλιξη.
Με την πνευματική καθοδήγηση και τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ. Ευσταθίου πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι παρεμβάσεις:
Κατά την Α’ κατασκηνωτική περίοδο Αγοριών, πραγματοποιήθηκε βιωματική παρέμβαση την Παρασκευή 1η Ιουλίου από την κα Καργάκου Αικατερίνη – Κοινωνική Λειτουργό, με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Σημεία κινδύνου».
Κατά την Α’ κατασκηνωτική περίοδο Κοριτσιών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου από την κα Καργάκου Αικατερίνη – Κοινωνική Λειτουργό , δίωρη βιωματική παρέμβαση, με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Σημεία κινδύνου».
Κατά την Β’ κατασκηνωτική περίοδο Αγοριών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου από την κα Παπαδοπούλου Ιωάννα – Ψυχολόγο, δίωρη βιωματική ομάδα έφηβων αγοριών με θέμα: «Δυναμισμός & Στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων».
Κατά την Β’ κατασκηνωτική περίοδο Κοριτσιών, η κα Παπαδοπούλου Ιωάννα – Ψυχολόγος, πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Ιουλίου, βιωματική ομάδα εφήβων κοριτσιών διάρκειας δύο ωρών, με θέμα: «Διαχείριση Άγχους».
Το επιστημονικό προσωπικό του «Διαύλου» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο για την ευαισθησία που έχει επιδείξει εμπράκτως όλα τα χρόνια σε ψυχοκοινωνικά προβλήματα που αφορούν τους κατοίκους της Λακωνίας, καθώς και τους πατέρες Συμεών Παπαγεωργίου υπεύθυνο των κατασκηνώσεων «Ταϋγέτη», τον πατέρα Σεραφείμ Κοσμά, την πρεσβυτέρα Βουτσά Ελένη, τον κο Κατσούλη Ιωάννη , τον πατέρα Ανδρέα Κόνιαρη την κα Μαριάννα Λάτση καθώς και τους ομαδάρχες των παιδιών για την άψογη συνεργασία και την εγκάρδια φιλοξενία τους.

Παρέμβαση στο Στρατό:

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης ΥΠΕΘΑ-ΟΚΑΝΑ για το 2015-2016, το Κ.Π. σε συνεργασία με τον Διοικητή – Ταξίαρχο κ. Σκορδά Δημήτριο, τον Συνταγματάρχη κ. Αλεξανδρή Αθανάσιο 3ο ΕΓ/Δ, και τον Αντισυνταγματάρχη κ. Τσαμπά Σωτήριο, πραγματοποιήθηκε δίωρη εκπαιδευτική διάλεξη στους νεοσύλλεκτους του ΚΕΕΜ Σπάρτης την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 και ώρα 05:30 το απόγευμα, στην θεματική: «Εξαρτησιογόνες ουσίες»
Υπεύθυνη συντονίστρια της εν λόγω δράσης ήταν η Κοινωνική Λειτουργός κα Καργάκου Κατερίνα, Επιστημονικό Στέλεχος του «Διαύλου».