Λικέρ με 12 αρώματα από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

Υλικά
Τρία φύλλα από τα παρακάτω είδη αρωματικών φυτών:
μέντα, φασκομηλιά, λουϊζα, δενδρολίβανο, βασιλικό, τσάϊ,
λεμόνι, δάφνη, 3 λουλουδάκια χαμομηλιού, 2 γαρυφαλλάκια,
1 ξυλάκι κανέλας, 2-3 ίνες κρόκου, 300 γρ ζάχαρη, 400 γρ τσίπουρο

Τρόπος παρασκευής

1. Βάζετε όλα τα αρωματικά φύλλα, που θα έχετε πλύνει πριν και σκουπίσει προσεκτικά, σε ένα μπολ. Προσθέτετε το χαμομήλι και τα καρυκεύματα. Ρίχνετε από πάνω το αλκοόλ και αφήνετε τα υλικά, σκεπασμένα καλά, να μείνουν 5 ημέρες.

2. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, ετοιμάζετε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό. Το βράζετε επί 6′, το κρυώνετε και το προσθέτετε στο αλκοόλ, που έχετε εν τω μεταξύ, σουρώσει.

3. Ανακατεύετε καλά το μείγμα και το βάζετε σε μπουκάλι που κλείνει ερμητικά. Αυτό το λικέρ είναι αλκοολούχο.