“Καμπανάκι” ΟΑΕΕ για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Φίλε Ασφαλισμένε, Φίλε Συνταξιούχε,
Οι εργαζόμενοι του Ο.Α.Ε.Ε. ενώνουμε τη φωνή μας μαζί σου καθώς και με ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία μια και οι συνεχιζόμενες ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται από διαδοχικές κυβερνήσεις επιχειρούν να την αφανίσουν και να την οδηγήσουν στην απόλυτη εξαθλίωση.
Ο ασφαλιστικός σου φορέας αφού λεηλατήθηκε και απαξιώθηκε με ευθύνη των Πολιτικών Ηγεσιών και των Διοικήσεων οδηγείται σκόπιμα και μεθοδευμένα στην οριστική κατάργηση. Ο κόπος, ο ιδρώτας σου και οι ελπίδες σου για αξιοπρεπείς συνταξιοδοτικές παροχές εξανεμίζονται στο όνομα δήθεν «ενιαίων κανόνων εισφορών και παροχών» και της «βιωσιμότητας» που θα επιτευχθεί με την ενοποίηση όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Μην τους πιστεύεις! Το «ενιαίο ταμείο» και οι «ενιαίοι κανόνες» θα μετατραπούν σε θηλιά στο λαιμό του μικρομεσαίου επιχειρηματία. Αφού καταφέρουν να συνδέσουν τις ασφαλιστικές σου εισφορές με το εισόδημα, όπου δήθεν θα μειωθούν για τους περισσότερους οι σχετικές επιβαρύνσεις, θα αλλάξουν αιφνιδιαστικά τη βάση προσδιορισμού του εισοδήματος. Θα βρεθείς αλυσοδεμένος και υπόχρεος καταβολής πολύ υψηλότερων ασφαλιστικών εισφορών, το ύψος των οποίων σε συνδυασμό με την εξοντωτική φορολογία αργά ή γρήγορα θα σε οδηγήσουν στο λουκέτο και στην ανεργία. Λάβε επίσης υπόψη σου ότι στην κυβερνητική πρόταση (αρ. 60) δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό να επιβάλει κατά βούληση μέσω τεκμαρτού υπολογισμού πρόσθετες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις ανά κατηγορίες ή κλάδους επιχειρήσεων.
Όσο για τους σημερινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους η «αναλογική σύνταξη» ούτε την εγγύηση του Κράτους θα έχει, ούτε ανταποδοτική θα είναι και στο τέλος του εργασιακού σου βίου θα πάρεις μόνο ψίχουλα μαζί με την κρατική ελεημοσύνη της ελάχιστης «εθνικής σύνταξης».
Eπομένως ο αγώνας για την Κοινωνική Ασφάλιση, για τη διάσωση των συντάξεων, για τη δίκαιη και αντικειμενική συμμετοχή και επιβάρυνση όλων αλλά και για τη διασφάλιση των ασφαλιστικών σου δικαιωμάτων αφορά στον αγώνα για τη διατήρηση, την ουσιαστική βιωσιμότητα και τον εκσυγχρονισμό του Ο.Α.Ε.Ε. Παλεύουμε για τη δημιουργία ενός φορέα που δεν θα αποτελεί απειλή και «αναγκαίο κακό» αλλά υγιή και φιλικό πυλώνα ασφάλισης του ελεύθερου επαγγελματία που αποτελεί διαχρονικά τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
Από το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε. – Ο.Α.Ε.Ε.