Ο ΕΕΣ στη μεγάλη άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024» της Πυροσβεστικής

Με τους ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με τους ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του, συμμετείχε στην πανελλαδική άσκηση δασικής πυρκαγιάς με την ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024», την οποία διοργάνωσε ταυτόχρονα το Πυροσβεστικό Σώμα σε όλες τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) της Επικράτειας.

Τα σενάρια των ασκήσεων, αφορούσαν την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στο πεδίο, σε πραγματικό χρόνο, με την κινητοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων όλων των εμπλεκομένων φορέων. Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε ρεαλιστικές συνθήκες, τόσο στην ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης όσο και στην παροχή Πρώτων Βοηθειών σε τραυματίες, καθώς και στη ομαλή και ασφαλή διακομιδή τους από το πεδίο για ιατρική περίθαλψη.

Στην αντίστοιχη μεγάλη άσκηση στην Αττική, η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη (16/5) σε δασική έκταση στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Αναστάσεως στου Παπάγου, συμμετείχαν 10 εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Τμήματος Αθήνας του Ε.Ε.Σ.

Σημειώνεται ότι, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελος Τουρνάς, συνεχάρη προσωπικά τους εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες για τη δυναμική παρουσία και ανταπόκρισή τους, καθώς και για την άρτια εκπαίδευσή τους.