Εγκρίθηκε η σύμβαση για τα απορρίμματα από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε νόμιμη την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του ΦΟΔΣΑ-Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Πελοποννήσου.

Σε αυτό αναφέρθηκαν χθες από την Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, με την ευκαιρία της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας των εργαζομένων της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Πριν το αναγγείλει από το βήμα ο Π. Τατούλης, η Ντ. Νικολάκου έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι πλέον βρίσκονται “στο τελευταίο στάδιο πριν την υπογραφή της σύμβασης, για την υλοποίηση του έργου ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ”. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι μετά από τα πολλά εμπόδια τα οποία τελικά ξεπεράστηκαν “η Περιφέρεια, οι δήμοι και η κυβέρνηση προχωράμε μαζί για να υλοποιήσουμε το έργο, που αποτελεί τη μοναδική νόμιμη λύση”. Πρόσθεσε δε πως “οι ελάχιστοι δήμοι οι οποίοι αντιδρούν ακόμα σε αυτό το έργο, θεωρούμε ότι μετά τη νομιμοποίηση της σύμβασης και αυτοί θα έρθουν μαζί”.

Σε ερώτηση πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη λειτουργία της περιφερειακής διαχείρισης των σκουπιδιών, η κ. Νικολάκου απάντησε ως εξής: “Δεν παραδίνεται το έργο σε καμία εταιρεία, δεν είναι έργο που θα παραδοθεί στην ΤΕΡΝΑ, είναι έργο που τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο ΦΟΔΣΑ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι αντίστοιχοι φορείς. Εμείς μετά την προγραμματική, το διάστημα δηλαδή που θα πρέπει να γίνουν οι κτηριακές εγκαταστάσεις, το έργο αυτό θα το παραδώσουμε στο ΦΟΔΣΑ”.

ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η Ντίνα Νικολάκου είπε ακόμα, μετά από σχετική ερώτηση, ότι ο σχεδιασμός κατασκευής των υποδομών δεν μπορεί να αλλάξει στα βασικά τεχνικά δελτία και στις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. “Η υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ είναι βάσει του διαγωνισμού, οι προτάσεις οι οποίες υπήρξαν και έχουν να κάνουν με τους σταθμούς μεταφόρτωσης και με άλλα δευτερογενή ζητήματα, τα οποία θα βελτιώσουν τη σύμβαση, το έχει αποδεχτεί ο περιφερειάρχης -και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κύριος αυτού του έργου είναι και παραμένει η Περιφέρεια Πελοποννήσου”, ανέφερε συγκεκριμένα. Και πρόσθεσε πως “δεν αλλάζει στα κύρια σημεία του το έργο, βελτιωτικές κινήσεις πάντα μπορούν να γίνουν, είναι νόμιμο να γίνουν και θα γίνουν”. Και κατέληξε λέγοντας ότι “το επόμενο χρονικό διάστημα θα αποκαλυφθεί ότι όλα αυτά που ακούγονταν για δήθεν ακριβό έργο και τιμές και κόστη που ξεπερνούσαν τα 150 ευρώ τον τόνο και τα λοιπά, δεν είναι πραγματικότητα”.

Νικολέττα Κολυβάρη