Αποκατάσταση πυρόπληκτων αρχαιολογικών χώρων

Τα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, η κα Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, εκπροσωπώντας με την ιδιότητα αυτή το Ελληνικό Δημόσιο και η κα. Αλεξάνδρα Φωτ. Κοκοράβα, δασολόγος ΕΔΕ υπόγραψαν συμφωνητικό για την εκτέλεση εργασιών καθαρισμών και αποψιλώσεων των Αρχαιολογικών χώρων στην ακρόπολη και στο λόφο του Προφήτη Ηλία Ασέας, στη Λυκόσουρα Δήμου Μεγαλόπολης, στη θέση Σπηλιά ή Αγ.Αθανάσιος στο ΔΔ Κακουραίικων Δήμου Γορτυνίας , στον αρχ/κό χώρο Κυπαρισσίων και στους αρχ/κούς χώρους Λεονταρίου Δήμου Φαλαισίας.
Η αποψίλωση θα γίνει με μηχανοκίνητα χορτοκοπτικά πλάτης με πλαστικό θλαστικό εργαλείο ή χειρονακτικά αγροτικά εργαλεία όπου απαιτείται. Για την κοπή των δενδρυλλίων και της θαμνώδους βλάστησης θα χρησιμοποιηθούν αλυσοπρίονα ή δισκοπρίονα με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκαλέσουν φθορές στα αρχαία.
Σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιηθούν μηχανοκίνητα εργαλεία με μεταλλικά κοπίδια τα οποία μπορεί να προκαλέσουν φθορές στα αρχαία.
Οι εργασίες θα αρχίσουν άμεσα και θα επαναληφθούν εφόσον ζητηθεί από την Υπηρεσία κατά το τρέχον έτος εντός 15ημέρου από την ημέρα που θα κριθεί αναγκαίο και ενημερωθεί η β΄ συμβαλλόμενη.
Τα ακριβή όρια των χώρων που θα αποψιλωθούν θα είναι αυτά που έχουν επιτόπου υποδειχθεί από αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας.
Ο ανάδοχος σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας.
Κατά την εκτέλεση των εργασιών θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα ώστε σε καμία περίπτωση να μην προξενηθούν φθορές στα αρχαία.
Η συνολική δαπάνη σύμφωνα με την προσφορά του αναδόχου, θα είναι ύψους δώδεκα χιλιάδων οκτακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ (12.834,00€), στην οποία περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ η εργασία, τυχόν υλικά και καύσιμα που θα χρησιμοποιηθούν, ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων, έξοδα μεταφοράς, και όλες οι τυχόν κρατήσεις υπέρ τρίτων.