Μεταθέσεις 2016 – 2017 | Βαθαίνουν οι αντεργατικές ανατροπές

Απολύσεις αναπληρωτών, περιορισμός στη λειτουργία των Ολοήμερων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, πετσόκομμα του ωρολογίου προγράμματος στα Γυμνάσια, κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ, απαξίωση των δομών της ειδικής αγωγής, χιλιάδες προνήπια στα αζήτητα. 27αρια και 28αρια τμήματα, έξωση των ειδικοτήτων από το σχολείο, υπεράριθμές και υποχρεωτικές μετακινήσεις.
Και το σήριαλ με τον «κόφτη» της κυβέρνησης, με τις βάρβαρες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, συνεχίζεται και στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.
Στη Δευτεροβάθμια από τις 6.977 αιτήσεις, που υποβλήθηκαν, ικανοποιήθηκαν φέτος 404 (ποσοστό 5,77%)! Ενώ στην Πρωτοβάθμια για τις μεταθέσεις Γενικής Εκπαίδευσης από περιοχή σε περιοχή από τις 4.056 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 356 (ποσοστό 8,78 %)! Για μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΕΕΕΚ οι αιτήσεις ανήλθαν σε 149 και ικανοποιήθηκαν 90.
Είναι οι λιγότερες μεταθέσεις που έγιναν ποτέ στην Εκπαίδευση!
Τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες βεβαιωμένα οργανικά κενά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας είναι πρόκληση να μην ικανοποιείται το αυτονόητο δικαίωμα της μετάθεσης για χιλιάδες συναδέλφους, που τελικά θα μείνουν εγκλωβισμένοι για χρόνια, μακριά από τις περιοχές τους και σε πολλές περιπτώσεις μακριά και από τις οικογενειές τους.
Κατά την αντίληψη του Υπουργείου Παιδείας και του κ. Φίλη …εφόσον υπάρχουν …«παρκαρισμένοι εκπαιδευτικοί» …και …«πλασματικές ώρες…», «σιγά μη δώσουμε και μεταθέσεις»!!!
Η κυβέρνηση, που εξαπάτησε με τις υποσχέσεις για 20.000 μόνιμους διορισμούς, που άφησε για τη φετινή χρόνια 3.500 χιλιάδες κενά ακάλυπτά, που στέλνει με το νέο Ασφαλιστικό τους Εκπαιδευτικούς στα 67 χρόνια στην τάξη (σημ. οι ελάχιστες αιτήσεις για συνταξιοδότηση θα είναι μόνιμη πραγματικότητα για πολλά χρόνια) έρχεται σήμερα και καταργεί επί της ουσίας και τις υπηρεσιακές μεταβολές.
Κατά τα λεγόμενα του ίδιου του Υπουργού Παιδείας και οι αποσπάσεις από περιοχή σε περιοχή θα έχουν την τύχη των μεταθέσεων. Θα είναι μηδενικές.
Πρακτικά ο εκπαιδευτικός φορτώνεται στην πλάτη του την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής με προσωπικό και οικογενειακό κόστος, γιατί είναι προφανές ότι κανείς δεν καταθέτει αίτηση για μετάθεση ή απόσπαση χωρίς να έχει πραγματικά ανάγκη.
Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη μπροστά στη νέα σχολική χρονιά!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Βαφτίζει «το κρέας ψάρι» για να κρύψει την πολιτική των απολύσεων και των κενών παρουσιάζοντας τους περισσότερους κλάδους πλεονασματικούς ή με ελάχιστα ελλείμματα.
Πρόκειται κυριολεκτικά για σφαγή, καθώς επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια για τη δραματική περικοπή εκατοντάδων θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα και αποκαλύπτεται ότι οι φετινές απολύσεις των αναπληρωτών είναι και οριστικές απολύσεις από τη δημόσια εκπαίδευση για την πλειονότητα των αναπληρωτών που δούλεψαν φέτος, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται εκτεταμένες μετακινήσεις μονίμων εκπαιδευτικών.
Συνάδελφοι, ούτε λεπτό ανοχή στους πρόθυμους υπηρέτες ενός συστήματος που μετρά τη μόρφωση των μαθητών, τις ζωές των εργαζομένων, ως κόστος που πρέπει να περικοπεί για να θησαυρίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Μπροστά στο δίλημμα να μάθουμε να ζούμε με τη διαρκή ανασφάλεια, την ομηρία, την συνεχή αγωνία για την επιβίωση ή να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική, οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν την δική τους απάντηση, να σηκώσουν κεφάλι, να ορθώσουν το ανάστημα τους και να δείξουν την τεράστια δύναμή τους.
Καμία αναμονή! Καμία αυταπάτη! Ετοιμότητα και προετοιμασία για αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της. Ενότητα του κλάδου στη βάση των αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες μας. Συμμαχία και κοινή δράση με τους γονείς και το εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Απαιτούμε:
Να πραγματοποιηθεί άμεσα νέος γύρος μεταθέσεων. Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν να κάνουν με τα χιλιάδες πραγματικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία.